Article_Top_970x250

15 tisuća Hrvata u karanteni na sjeveru Italije, ovo su najpoznatiji

koronavirus

15 tisuća Hrvata u karanteni na sjeveru Italije, ovo su najpoznatiji

ožu 08, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Hrvatski konzul Stjepan Ribić kaže da na sjeveru Italije ima oko 15.000 hrvatskih državljana te da će ostati s njima sve dok je i zadnji Hrvat tamo. Opisao je i 'prazni' Milano.

Talijanska vlada svim snagama pokušava obuzdati širenje korona virusa pa su tako odlučili u karantenu staviti skoro cijeli sjever Italije. Nitko ne smije napuštati Lombardiju i još 14 sjevernih provincija, a među 'zaključanim' područjima su Milano, Padova i Rimini, gradovi u kojima, između ostalih, žive i poznati Hrvati.

U Milanu kruh zarađuju hrvatski nogometni reprezentativci Ante Rebić i Marcelo Brozović, koji igraju u Milanu i Interu, a u toj modnoj meki stalnu adresu imaju i bivše manekenke Vanja Rupena i Nina Morić. Osim njih, u Milanu živi i mlada manekenka iz Čakovca, Ema Kovač, koja je u Italiji postala popularna nakon što se pojavila u TV emisiji 'Ciao Darwin'.

"Nošenje kirurške maske preporučuje se samo ljudima koji smatraju da bi mogli biti zaraženi, a ljudima se savjetuje da se klone masa i zatvorenih prostora", opisala je Vanja Rupena stanje u Lombardiji prije dva tjedna, kada situacija još nije bila toliko alarmantna.

U izolaciji je završila i dr. Nela Sršen, liječnica, kirurginja i počasna konzulica Republike Hrvatske u Italiji, koja je predsjednica Udruge Hrvatska kuća u Padovi, gdje danas živi, pišu 24sata.

Dnevnik.ba