StoryEditor

14 naslova u borbi za "Frica": U konkurenciji i romani troje bh. autora

Piše D  /  19.11.2020., 01:11h

Četrnaest naslova ušlo je u širi izbor za književnu nagradu  Fric koja se dodjeljuje po četvrti put u organizaciji tjednika Express iz Hrvatske. 

Riječ je o nagradi za najbolju knjigu premijerno objavljene fikcijske proze u Hrvatskoj u razdoblju 30. 6. 2019. - 1. 7. 2020. godine.

U širi  izbor ušli su Darko Cvijetić sa "Što na podu spavaš", Nataša Govedić sa "Kako zavoljeti morskog psa", Marko Gregur sa romanom "Vošicki", Marina Gudelj i "Fantomska bol", Almi Kaplan sa "Mehom", Semezdin Mehmedinović sa knjigom "Ovo vrijeme sada", Mihaela Gašpar sa "Nemirnicom", Martina Mlinarević sa "Bukačom", Andrej Nikolaidis sa "Odlaskom", Želimir Periš sa "Mladenkom kostonogom", Ivica Prtenjača sa "Plivačem", Ante Zlatko Stolica sa "Blizinom svega", Marina Vujčić sa "Pedeset cigareta za Elenu" i Andrija Škare sa "Dva prsta iznad gležnja".

Žiri je radio u sastavu: Biljana Romić (predsjednica), Vesna Degoricija, Jagna Pogačnik, Hrvoje Klasić, Vlado Martek i Igor Vikić. Dosadašnji dobitnici Nagrade Fric su romani: "Sjećanje šume“ Damira Karakaša, "Crvena voda“ Jurice Pavičića i "Schindlerov lift“ Darka Cvijetića.

Tijekom prosinca bit će proglašen uži izbor od šest naslova, a dobitnik/ca početkom siječnja 2021. godine.

G. L. / Dnevnik.ba 

25. travanj 2024 03:48