StoryEditor
oporavlja se

13-godišnja Iva Šunjić uspješno operirana u Turskoj! Majka zahvaljuje svima koji su pomogli...

Piše D  /  05.07.2022., 12:01h

Iva Šunjić, 13-godišnja Mostarka kojoj je bila nužna operacija zbog težeg oblika skolioze, uspješno je operirana u Turskoj pod vodstvom turskog specijalista Ahmeta Alanya.

Upravo turski liječnik među rijetkima u svijetu izvodi teške operativne zahvate s velikom mogućnosti uspješnosti, a uspio je i s Ivom. Majka Blaženka kazala je za portal Hercegovina.info da se odlučio za hibridnu operaciju budući da je imala krivinu od 67 stupnjeva u torokalnom dijelu kralježnice, a u lumbalnom dijelu rađena je VBT metoda.

Iva i majka u Istanbul su otputovale 16. lipnja i bile su par dana u hotelu čekajući operaciju koja je zakazana za 21. lipnja te je bilo potrebno uraditi sve pretrage pred operacije. Operacija je nakon toga odgođena zbog tehničkih problema u bolnici, pa je urađena dva dana poslije, 23. lipnja. Operacija je prošla u najboljem redu i liječnici su zadovoljni odrađenim zahvatom.

Noć nakon operacije Iva je provela u intenzivnoj njezi, a majku Blaženku su pustili da budem kratko s njim te tvrdi da joj je najteže od svega bilo gledati svoje dijete u teškim mukama na bolničkom krevetu dok je bila prikopčana na razne aparate s raznim cjevčicama. Iva je dan nakon izgledala mnogo bolje, ali bolovi su bili jaki i prva dva dana je bila pod morfijem. 

Obitelj Šunjić vratila se iz Turske i trenutačno su u Mostaru gdje je Iva također pod redovnim terapijama kao i u bolnici, ali tablete Tramal protiv bolova uzima isključivo po potrebi u slučaju teških bolova, a mama Blaženka se nada da će Iva ubrzo biti ono veselo dijete.

Prva kontrola bi trebala biti sredinom osmog mjeseca, a u prvoj godini nakon operacije bi trebale biti sveukupno četiri (nakon 1,5 mjeseci, nakon tri mjeseca, nakon šest mjeseci i nakon dvanaest mjeseci).

Majka Blaženka od srca zahvaljuje svim divnim i nesebičnim ljudima koji su joj od početka bili podrška, kako u financijskom smislu, tako i ohrabrujućim riječima i susretima. Posebne riječi uputila je i turskom liječnik dr. Alanayu kojem je u ruke prepustila svoju Ivu naglasivši da se radi o vrhunskom liječniku i čovjeku.

Blaženka, samohrana majka, trenutačno ne može raditi jer mora danonoćno skrbiti o Ivi te je pomoć ovoj obitelji i dalje potrebna kako bi se što uspješnije osigurao oporavak, a slijede i brojni odlasci u Tursku na kontrole.

Za uplate iz inozemstva :

Blaženka Šunjić

IBAN: BA393381302851896425

SWIFT: UNCRBA22

IME BANKE: UniCredit Bank d.d. Mostar

Za uplate iz BiH:

Blaženka Šunjić

UniCredit Bank

3381302551895116

Dnevnik.ba

04. listopad 2023 16:19