StoryEditor

12 iznenađujućih predmeta koje možete prati u perilici za posuđe

Piše D  /  17.11.2018., 11:11h

Većina nas rijetko razmišlja o tome od kojeg materijala je posuđe koje stavljamo u perilicu, a kada malo bolje pogledamo tu se zaista može naći različitih materijala, od stakla i plastike do porculana i metala. 

Ukoliko pogledate po svom domu, primijetit ćete mnogo predmeta sastavljenih od istih materijala. Prema tome, slobodno ih ubacite u perilicu i uštedite si vrijeme.

Kuhinjske spužve i četke

Svaki put kada perete suđe, slobodno na gornji stalak perilice možete staviti i kuhinjske spužve i četke kako bi se temeljito oprale.

Police i spremnici iz hladnjaka

Ponekad mogu biti prava gnjavaža za (ručno) čišćenje. Puno bolje rješenje je perilica za suđe.

Preporučuje se da ju stavite na najkraći program za pranje.

Vaze

Većina vaza i ukrasnih keramičkih predmeta mogu se prati u perilici. Svakako koristite gornji stalak za perilice, osim za teže predmete.

Posuda za sapun i držači četkica za zube

Zaštitite svoju obitelj od bakterija tako što ćete jednom tjedno posude za sapun i držače četkica za zube oprati u perilici.

Češalj i četka za kosu

Češljevi načinjeni od npr. plastike su dobrodošli u perilicu za suđe. Isto vrijedi i za četke, osim ako su od prirodnih materijala (npr. drveta).

Spužva za tuširanje

Spužve za tuširanje mogu biti pune bakterija ukoliko ih ne čistite redovito. Stavite ih na gornji stalak u perilici i stavite na lagani program za pranje.

Alati za manikuru i pedikuru

Deterdžent i temperatura u perilici uništit će gljivice i bakterije s alata i tako ga načiniti ne samo čistim već i super sigurnim za upotrebu.

Vrtni alat

Pranjem u perilici za suđe alat ćete uspješno očistiti od gljivica, pesticida i ljepljivih ostataka, no preskočite alat s drvenim ručkama.

Pobrinite se da nakon pranja vrtnog alata dobro očistite perilicu kako biste uklonili nepoželjne ostatke od pranja.

Gumene čizme

Gumene čizme također su dobrodošle u perilicu. Svakako ne zaboravite s njih ukloniti ostatke zemlje prije nego ih složite u perilicu.

Rešetke roštilja

Ukoliko mrzite čistiti rešetku od roštilja neka vam spas bude perilica za suđe. Naravno, navedeno vrijedi samo za rešetke koje zaista mogu stati u perilicu.

Igračke za kućne ljubimce

Plastične i gumene igračke očistite od bakterija i prljavštine tako što ćete ih oprati u perilici.

Umjetno cvijeće

Kako biste umjetnom cvijeću vratili “stari sjaj“, stavite ga u perilicu na blagi program. Pripazite na materijal jer ponekad su umjetni cvjetovi načinjeni od papira koji djeluje kao plastika.

Izvor: TheSpruce

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 19:08