StoryEditor
istekao rok

108 političkih subjekata se prijavilo za sudjelovanje na općim izborima, pogledajte popis

Piše desk  /  21.05.2022., 13:29h

Jučer je istekao rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka i neovisnih kandidata za sudjelovanje na općim izborima 2022. godine, koji bi se trebali održati u nedjelju, 02. listopada.

U propisanom roku Središnjem izbornom povjerenstvu Bosne i Hercegovine predano je 108 prijava političkih subjekata. Prijavu za ovjeru za sudjelovanje na općim izborima 2022. godine podnijeli su 91 politička stranka i 17 neovisnih kandidata.

Preliminarni pregled podnesenih prijava objavljen je na web stranici SIP-a BiH  www.izbori.ba.

Preliminarni pregled podnesenih prijava političkih stranaka

Preliminarni pregled podnesenih prijava neovisnih kandidata

Na osnovi Odluke o uvođenju prekovremenog rada, rada u neradne dane i noćnog rada koju je usvojilo Središnje izborno povjerenstvo BiH, ovaj vikend je radni za sve zaposlene u Tajništvu SIP-a BiH i pristupilo se vrlo obimnoj i zahtjevnoj provjeri potpisa podrške birača političkim subjektima za sudjelovanju na Općim izborima 2022. godine.

SIP BiH će u skladu s propisanim rokovima izvršiti  provjere i ovjeriti prijave onih političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane uvjete, nakon čega se stječu uvjeti za podnošenje prijava za ovjeru koalicija ili listi neovisnih kandidata. Odnosno, rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi neovisnih kandidata je od 06. do 14. lipnja 2022. godine do 16:00 sati.

Dnevnik.ba

07. svibanj 2024 23:42