Article_Top_970x250

Zbog ovih nevjerojatnih fotografija Hrvat završio na izložbi u Moskvi

Profesionalni fotograf iz Triblja

Zbog ovih nevjerojatnih fotografija Hrvat završio na izložbi u Moskvi

tra 28, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Eduard Tucaković

Profesionalni fotograf iz Triblja Eduard Tucaković osim fotografije bavi se izradom 3D slika u Source Filmmakeru. Za njegov talent čulo se i izvan granica Hrvatske. Eduard je pozvan predstaviti svoje radove u Filmmakeru na međunarodnom festivalu suvremene umjetnosti EverArt Weekend u Moskvi od 11. do 13. lipnja 2021. Na tom festivalu održat će se izložba umjetnina na temu videoigara.

"Lijepo je biti prepoznat i ne mogu reći da sam očekivao ovako nešto. Svakako me veseli", rekao je 25-godišnji Eduard za Index

Iako će njegovi radovi biti izloženi na festivalu, Eduard fizički neće prisustvovati. 

"Sam poziv me apsolutno iznenadio. Žao mi je što zbog pandemije neću biti na samoj izložbi", kaže.

Zanimalo nas je kada se počeo zanimati za fotografiju.

"Prije jedno pet godina. Tad sam već u Source Filmmakeru izrađivao animacije i slike tako da sam i nešto toga znanja prenio na fotografiju. Film i videoigre su mi oduvijek bili velika zanimacija i strast. Mogu reći da sam se oduvijek kretao u tim krugovima", odgovara nam mladi fotograf. 

Source Filmmaker je alat namijenjen za 3D animaciju, čime se u početku Eduard i bavio. S vremenom je razvio nove vještine u tom programu.

"Kako me oduvijek zanima i slika i fotografija, zapitao sam se što je sve moguće sa Source Filmmakerom i to je dovelo do izrade prvih 3D slika u tom alatu", kaže. 

Otkriva i koliko mu vremena treba za jednu 3D sliku.

"Potrebno je mnogo truda, a vremenski ovisi o veličini projekta. Meni osobno prosječno treba do tri dana da završim jednu sliku. Volim uzimati pauze te se istim projektima vraćati s novim idejama", ispričao je.

Eduard ne može odlučiti je li mu draža fotografija ili izrada 3D scena. 

"Teško je reći. Oba medija imaju svoje prednosti. Nekad je lakše izraziti se kroz fotografiju, a nekad kroz Source Filmmaker", kaže za kraj. Više Eduardovih radova možete pogledati ovdje