StoryEditor
niz eskapada

Zastrašujuće je neznanje dijela njemačkih političara o BiH

Piše Bruno Bošnjak  /  19.07.2022., 08:41h

Njemački Zeleni u tri dana su se suprotstavili Ustavnom sudu i Ustavu BiH, negirajući temeljno načelo konstitutivnosti, a zatim i presudama međunarodnih sudova, optuživši Hrvatsku za genocid u BiH za koji nigdje i nikad nije osuđena.

Objava Mladeži Zelenih Njemačke u kojoj Hrvatsku i Hrvate proziva za tobožnji genocid nad Bošnjacima, bilo u Srebrenici ili općenito u BiH, što iz sadržaja tweeta nije potpuno razvidno, savršena je ilustracija nepoznavanja povijesti i političkih prilika u BiH.

Dakako, riječ je o mladeži, mahom osobama bez aktivne participacije u visokoj politici, no svejedno je riječ o savršenoj ilustraciji gore navedenog, tim više što je objava na društvenoj mreži preživjela čitavih osam dana i još uvijek zagađuje internetski prostor. Kvragu, senatori Zelenih, da se ne slažu s ovom tvrdnjom ili da je riječ o omašci, već su mogli intervenirati i naložiti korekciju ili brisanje tweeta.

Upravo ti Zeleni sukreatori su sramotne rezolucije Bundestaga.

S ovom grozotom na obzoru još jasnije postaje koliko je klimava i beznadežna težnja da se uz pomoć izvana nađe rješenje za bh. politički ćorsokak. Kao i uspješno igranje na kartu žrtve i upiranje prstiju u "zločestog" susjeda, što je višegodišnja diplomatska strategija većeg dijela bošnjačkih političara.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 22:32