Article_Top_970x250

Vučićev posjet Zagrebu je subverzivna diverzija, želi se skrenuti pozornost sa važnih tema

slaven raguž za dnevnik.ba

Vučićev posjet Zagrebu je subverzivna diverzija, želi se skrenuti pozornost sa važnih tema

velj 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjednik HRS-a i član Predsjedništva HNS-a BiH Slaven Raguž za Dnevnik.ba je komentirao posjetu Vučića Zagrebu. Kaže da se radi o subverzivnoj diverziji.

Posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića zagrebu je promotivne prirode i od toga mi u BiH nećemo dobiti ništa, izjavio je za Dnevnik.ba predsjednik HRS-a i član Predsjedništva HNS-a BiH Slaven Raguž.

Komentirajući Vučićevu posjetu Hrvatskoj, Raguž je rekao kako su tako i za vrijeme bivše Jugoslavije, kada god bi trebalo nešto poskupiti ili bi se umjesto u novcima, plaće morale isplaćivati u bonovima, puštali se partizanski filmovi, sa ranjenicima, tifusarima i partizanskim kamikazama koji su jednim udarcem ubijali na stotine Nijemaca, pa onda ginuli.

„Osim čisto informativno, nisam uopće ulazio u detalje posjeta Vučića Republici Hrvatskoj. Razlog za to leži u činjenici kako je, bilo kome tko malo detaljnije prati društveno politička dešavanja, više nego očigledno kako je ovaj posjet isključivo marketinško promotivne prirode. Dapače, usudio bih se reći i da se radi o subverzivnoj diverziji. Od raznih Vučića, Kolindi, partizana, ustaša, karnevala nikako da egzistencijalno puno važnije teme dođu na red. Pogotovo mi u BiH, što ćemo to mi dobiti s Vučićevom posjetom Hrvatskoj, a što bi eventualno izgubili da nije tamo došao“, upitao je Raguž.

S druge strane, navodi, zna li itko, primjerice, kako su u zadnja tri mjeseca osnovne životne namirnice poskupjele u prosjeku 7 do 11 posto?

„Otiđite u bilo koju trgovinu i pogledajte koliko danas košta 250g maslaca. Početkom prošle godine se tu namirnicu moglo kupiti u toj mjernoj veličini za oko 3,80 KM, krajem godine za 4,90 KM, da bi danas cijena iznosila 5,50 KM. Provjerite kretanja prosječne cijene kruha i brašna koje su također išle prema gore. Uzmite kako je sindikalna potrošačka korpa za četveročlanu obitelj s početkom ove godine prešla granicu od 1900 KM. Ono što je poraznije jeste činjenica kako ova zadnja poskupljenja nemaju nikakve veze sa akcizama, nego su vezana za povećanje uvoznih cijena i nedostatak radne snage, tako da nas prava poskupljenja tek čekaju“, istaknuo je predsjednik HRS-a.

Govorimo o Vučiću, ustašama i partizanima, dodaje, a kada ćemo krenuti govoriti o tome kako i zašto sve više ljudi ne može financijski dočekati kraj mjeseca?

„Kada ćemo govoriti o podjelama u društvu ne na ustaše i partizane, nego na neofeudalnu stranačku elitu i 'malu raju' koja do malo neće imati dovoljno sredstava za minimalne uvjete života dostojnog suvremenog čovjeka? Naravno, oni koji ne žele o ovome jasno govoriti nazivaju svako otvaranje ovih tema 'populizmom', koristeći tu nanovo naučenu riječ za diskreditiranje bilo kakve kritike i upitat će kakve veze ova priča ima sa Vučićem“, kaže Raguž te dodaje kako postavlja pitanje kakve veze ima Vučić s nama, pa se danima govori hoće li doći, neće li, šta će reći, što je rekao, što je propustio reći, je li bilo prosvjeda,…

„To nije ništa drugo nego diverzija, poput one kada su ranjenici i tifusari usmjeravali pozornost od činjenice da će komad kartona zamijeniti teško zarađeni novac“, izjavio je Raguž za Dnevnik.ba.

J. Gudelj / Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250