Article_Top_970x250

Vinkova dirljiva životna priča: Skromni Čapljinac sam je sebi financirao fakultet konobareći, zaradu je ulagao u obrazovanje

održava raseljenu kuću u Hercegovini

Vinkova dirljiva životna priča: Skromni Čapljinac sam je sebi financirao fakultet konobareći, zaradu je ulagao u obrazovanje

velj 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via HRT

Nikad nije kune tražio, a nije da mu se ne bi dale. Jednostavno je takav. Kad ne bi bio zauzet fakultetom, svirao je, išao na gaže, ispričala je Vinkova teta Anita, koja ne krije sreću zbog njegova uspjeha...

Ja sam već zadovoljan. Ne bih volio ni pobijediti. Zašto?! Zato što volim raditi iz sjene, rekao je prije finala Vinko Ćemeraš (25) koji je naposljetku postao pobjednik je treće sezone glazbenog showa 'The Voice Hrvatska'.

Kroz natjecanje ga je mentorirao Davor Gobac (56). U finalu showa se suočio s jakim konkurentima - Albinom Grčić, koja je osvojila treće mjesto, Filipom Rudanom, koji je završio drugi, te Bernardom Bobovečki, koja je bila četvrta.

Vinko dolazi iz Čapljine, a za treću pjesmu kojom se predstavio u finalu izabrao je 'Pelin i med' Dine Dvornika. 

- Idem riskirati... Valjda će biti dobro - rekao je Vinko prije finalne večeri za Slobodnu Dalmaciju. Cijela obitelj podržavala ga je u studiju, a njegovi roditelji Danijela i Robert doputovali su iz Njemačke kako bi ga slušali uživo. 

Njegov otac rekao je kako je Vinkovo zanimanje za glazbu počelo gitarom kupljenom starijem sinu Marinu, kojega ona nije previše interesirala, pa se njome okupirao Vinko. Većinom je učio svirati sam, a od glazbe nije odustajao ni kad su ga, uz studij, sustigle brojne obveze i odgovornost prema kući i braći budući da su roditelji otišli raditi izvan Hrvatske.

- Sjećam se da je bio klinac, neki četvrti, peti razred, kad je za rođendan poželio mikrofon. Svi su se začudili njegovoj želji, ali je tata otišao u trgovinu i kupio mu ga - rekla je Vinkova teta Anita, koja živi i radi u Frankfurtu. 

Anita je jednim dijelom zaslužna za glazbeni ukus Vinka.

- Kod kuće sam imala jedan stari gramofon i kolekciju ploča Beatlesa, Doorsa... I kako mog sina to nije zanimalo, sve sam to dala Vinku. I gramofon i ploče. Kasnije su mu pod ruku došli Bijelo dugme, Parni valjak... A taj gramofon je i dandanas u njegovoj sobi - rekla je.

Vinko je sam sebi financirao fakultet, po ljeti je konobario na Čiovu, a zaradu je ulagao u obrazovanje.

- Nikad nije kune tražio, a nije da mu se ne bi dale. Jednostavno je takav. Kad ne bi bio zauzet fakultetom, svirao je, išao na gaže... Roditelji su, otišavši van, kako se ono kaže, kuću na njemu ostavili. Velika je to i puna kuća bila, danas je zaključana. Sad je nas nekoliko bilo dolje, u Čapljini, za Božić. Skupilo nas se petero, šestero za stolom, drugi nisu mogli doći. A nekad nas je bilo petnaestak. Valjda ćemo opet jednom biti skupa - ispričala je Anita, prenose 24sata.

Dnevnik.ba