StoryEditor
podcast bura

Vesna Šunjić: Građani nemaju luksuz ne baviti se politikom, važno je izaći na izbore

Piše desk  /  28.09.2022., 09:15h

Šunjić je kroz svoj rad u Gradskom vijeću Mostara prepoznata kao odgovorna i dobronamjerna osoba te je stoga bilo i logično da na ovim izborima pokuša ući u Skupštinu HNŽ.

Vesna Šunjić, nositeljica liste HRS-a za Skupštinu HNŽ-a u Podcastu Bura je govorila o tomu kako je brojne anomalije u našem društvu motiviraju da se bavi politikom. Istaknula je kako građani BiH jednostavno nemaju luksuz ne baviti se politikom zbog niza problema koji se gomilaju.

Šunjić je kroz svoj rad u Gradskom vijeću Mostara prepoznata kao odgovorna i dobronamjerna osoba te je stoga bilo i logično da na ovim izborima pokuša ući u Skupštinu HNŽ.

Pojasnila je kako postoji niz problema koji ju smetaju, a koji se mogu rješavati na razini županije, poput obrazovanja i socijalne zaštite. Govorila je i o razvoju poljoprivrede i svojoj viziji razvoja HNŽ-a, ali i budućoj ulozi HRS-a u Skupštini HNŽ.

Istaknula je kako su se političari u BiH "odnarodili" i kako je dojma da oni žive neku paralelnu stvarnost.

Kroz razgovor s urednikom i voditeljem Podcasta Bura Juricom Gudeljom analizirala je i rad Gradskog vijeća Mostara gdje je danas vijećnica kazavši kako uopće nije zadovoljna radom tog tijela. Objasnila je kako se ni pola od tog što je planirano nije uradilo i navela je niz propusta što Gradskog vijeća što Gradske uprave Grada Mostara.

Smatra i kako se gradonačelnik Mostara Mario Kordić okružio lošim ljudima. Ipak, navela je kako Mostar ipak jest dobar putokaz za funkcioniranje cijele BiH u smislu podjele vlasti između legitimno izabranih političkih predstavnika konstitutivnih naroda.

Otkrila je i kakvim bi izbornim rezultatima u HRS-u bili zadovoljni te kakvo će njeno djelovanje biti u Skupštini HNŽ. Također, istaknula je kako HRS ima i vrlo kvalitetne birače, koje nitko ne može varati te kako ta činjenica tjera HRS da bude sve bolji.

Dnevnik.ba

19. ožujak 2023 01:22