Article_Top_970x250

UŽIVO Zasjeda Hrvatski narodni sabor: Hrvati su slobodan i državotvoran narod

VIDEO

UŽIVO Zasjeda Hrvatski narodni sabor: Hrvati su slobodan i državotvoran narod

lip 04, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Pratite uživo zasjedanje Hrvatskog narodna sabora. Prijenos realizira Radio televizija Herceg Bosne.

Počelo je IX. zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora BiH. Riječ je o izvještajnom saboru na kojem će biti usvojena Rezolucija kojom se potvrđuje privrženost hrvatskoga naroda domovini Bosni i Hercegovini, ali samo kao državi jednakopravnih konstitutivnih naroda i svih njenih građana.

Sabornici će potvrditi opredjeljenje hrvatske politike za euroatlantske integracije i njenu spremnost za izgradnju države BiH.

Također, upozorit će se na pogubnost separatističkih i unitarističkih politika, koje podjednako razaraju BiH i na pogubnost rušenja načela konstitutivnosti naroda, Ustava BiH i Daytonskog mirovnog sporazuma.

Jasno će se istaknuti i kako je hrvatski narod važniji od države te kako će HNS preuzeti odgovornost za spas hrvatskoga naroda ako se nastavi s rušenjem BiH kao države triju u svemu jednakopravnih naroda.

Hrvati su slobodan i državotvoran narod, konstatirat će se, i ako dođe do blokada političkog sustava i izbornog procesa te urušavanja ustavno-pravnog poretka i dezintegracije države, HNS će biti spreman preuzeti zaštitu hrvatskih nacionalnih prava.

Dnevnik.ba

Tagovi: