StoryEditor
PROJEKT GRADA MOSTARA I ADINA BOJČIĆA

TURISTIČKA ATRAKCIJA Mostar je konačno dobio autobus za panoramsko razgledanje grada

Nikolina TurićPiše Nikolina Turić  /  22.07.2022., 12:32h

Mostar je ovih dana dobio svoj prvi Cabrio bus – autobus za panoramsko razgledanje grada. Rezervacije su svakim danom sve brojnije, građani Mostara su oduševljeni, a turisti porukama i pozivima već uveliko rezerviraju karte. Prvi mostarski cabrio bus postao je tako, ne samo dio bogate turističke ponude, nego i svojevrsna atrakcija na ulicama grada na Neretvi.

Adin Bojčić je u Barceloni kao srednjoškolac ostao fasciniran cabrio busem, a u Mostar ga je 'dovezao' na radost svih građana 

A za ovaj veliki projekt zaslužan je Adin Bojčić, mladi Mostarac koji se godinama primarno bavio glazbom, ali nedavno je odlučio u ovaj turistički projekt nekoliko mjeseci truda i 100 tisuća konvertibilnih maraka. 

Bojčić potječe iz „turističke obitelji“, njegov se otac godinama bavio turizmom u agenciji „Mediteran tours“, pa je tako, osjetio, kako kaže, potrebu da u Mostaru donese ideje i projekt koji su ga oduševili u europskim zemljama. 

“Kao srednjoškolac sam s ocem u njegovoj agenciji Mediteran Tours, boravio u Barceloni kada sam se prvi put vozio u ovakvom cabrio busu i to je bilo fascinantno iskustvo koje i danas pamtim. Zato sam želio u Mostar, ali i cijelu Hercegovinu, donijeti nešto novo, a cabrio bus do sada nismo imali“,  rekao je Adin Bojčić za Dnevnik.ba. 

image

Adin Bojčić, vlasnik i vozač Cabrio busa

DNEVNIK.BA - Dnevnik.ba

Hercegovačka tura: Od Mostara, Blagaja, preko Počitelja i Međugorja do vodopada Kravice na ručak i kupanje 

Prva svečana vožnja cabrio busom održana je nedavno, a sudjelovao je i mostarski gradonačelnik Mario Kordić, s kojim je Bojčić dogovorio da se, uz turističke rute, tijekom ljeta vozi i gradska vožnja koja će kružiti po Mostaru i voziti građane i turiste. 

“Vozimo tzv. hercegovačku turu, odnosno, svakog jutra od 9 sati s autobuske postaje u Mostaru idemo do Blagaja, zatim Počitelja i Međugorja, a konačno odredište je vodopad Kravice kod Ljubuškog gdje su organizirani ručak i kupanje“, ističe Bojčić. 

image

Cabrio Bus

DNEVNIK.BA -

Jednodnevni izleti do Neuma i gradska linija dva puta tjedno 

Vikendom voze jednodnevne izlete za domaću populaciju, dodaje, a odnedavno je pojačan interes i za vožnju do Neuma novootvorenom cestom preko Stoca. 

“Od srijede uvodimo s gradskom linijom zajedno s Gradom  Mostarom koji financira i ta linija je besplatna za naše stanovništvo i turiste. Linija će biti dva puta tjedno srijedom i petkom od 20 do 21. sat. Na našim stranicama  će biti informacije i ruta kuda će se bus kretati i u koje vrijeme“, rekao je. 

Hercegovačka tura košta 20 eura, a tura za Neum 20 konvertibilnih maraka. 

image

Cabrio Bus

DNEVNIK.BA - Dnevnik.ba

Bojčićev cabrio ima električni krov, pa lako postaje bus koji vozi redovne linije 

Cabrio busevi su u Europi sezonski, ali Bojčićev bus posjeduje električni krov koji se može zatvoriti u slučaju lošeg vremena i tako voziti redovne linije kao i ostali autobusi. 

“Smisao je da ovaj autobus prvenstveno bude turistički tijekom tih nekih 100 sunčanih dana u Mostaru. Hercegovina je inače poznata po sunčanom vremenu, a za ovaj grad smatram da je svake godine sve jači u turističkom sektoru. Prema prvim pokazateljima, ovaj autobus će biti velika atrakcija turistima i građanima“, izjavio je Bojčić. 

image

Cabrio Bus

DNEVNIK.BA - Dnevnik.ba

Iako je, kako kaže, glazba njegova najveća i vječna ljubav, sada mu je turizam primarni posao. 

“Otvorio sam turističku  agenciju Adria Tours BH. U ponudi imamo cabriolet bus, a kupili smo još jedan turistički autobus i mini bus i tako proširili vozni park. Moja je obitelj prodala svoju agenciju i uložila u hotel, pa sada otac i ja imamo srodnu djelatnost i možemo surađivat“, rekao je. 

Sve informacije o redu vožnji Cabrio busa možete pronaći na Facebook stranici Cabrio bus. 

Dnevnik.ba 

24. rujan 2023 18:11