Article_Top_970x250

Trostruki Uzurpator nastavlja rušiti BiH

potpuni sunovrat

Trostruki Uzurpator nastavlja rušiti BiH

lip 15, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Još 2006. bilo je naivnih, onih koji su vjerovali da predstavlja nekakvu svježu opciju, srednji put. Zasigurno je tad i pokoji Hrvat, nacionalno neopterećen, zaokružio njegovo ime, premda se i tada radilo o izrazito malom broju.

Jučer smo čuli novu dozu besmislica jednog od bošnjačkih članova Predsjedništva. Konstatacija da je NATO odbacio načelo konstitutivnosti naroda u BiH a istovremeno podržao Daytonski sporazum, kojemu je konstitutivnost temeljeno i natkrovljujuće načelo, jednako je smislena kao kad bi, primjerice, netko ustvrdio da se zalaže za jednakopravnost spolova, ali da žene nemaju pravo glasa na izborima.

Nastavlja Trostruki Uzurpator djelovati protiv Daytonskog sporazuma, ignorirati presudu Ustavnog suda BiH i posljedično - rušiti BiH.

Još 2006. bilo je naivnih, onih koji su vjerovali da predstavlja nekakvu svježu opciju, srednji put. Zasigurno je tad i pokoji Hrvat, nacionalno neopterećen, zaokružio njegovo ime, premda se i tada radilo o izrazito malom broju.

U međuvremenu se potpuno razotkrio, s pozicije "hrvatskog člana" Predsjedništva emitirao je mnogo puta neskriveni animozitet upravo prema Hrvatima.

Jeftino prostituirajući svoju Demokratsku frontu gdje god i kad god je to potrebno SDA, svojoj matici, što je kulminiralo rušenjem sarajevske vlade, zgadio se velikom dijelu birača čiju je potporu dobio. Umjereniji bošnjački glasači su se oslobodili iluzije da je Željko Komšić put prema građanskoj BiH.

Potpuno ogoljen i osramoćen, dodatno je radikalizirao svoju politiku, te još žešćim istupima nasrće na najmalobrojniji konstitutivni narod. Time osvaja radikalno bošnjačko biračko tijelo, onu malicioznu masu koja će ga opet zaokružiti samo da napakosti Hrvatima. Na potporu umjerenijih, lijevo orijentiranih birača više ne može računati.

Da bi Hrvati povjerovali u državu i u perspektivi možda većinski odustali od nacionalnih opcija, morala im je biti jamčena mogućnost da, u skladu s Ustavom, biraju svoje predstavnike. Zbog fenomena Komšić, a i domova naroda, Hrvati više ne vjeruju u ovu i ovakvu BiH.

Zbog Trostrukog Uzurpatora BiH si danas ne može priuštiti ni sapun, a o parfemu može samo maštati.

B. Bošnjak / Dnevnik.ba