Article_Top_970x250

Toni Karačić za Dnevnik.ba: Široki će se boriti za izlazak u Europu, u Kupu BiH želimo otići do kraja

trener NK Široki Brijeg

Toni Karačić za Dnevnik.ba: Široki će se boriti za izlazak u Europu, u Kupu BiH želimo otići do kraja

sij 15, 2020

Piše: Marko Soldo

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Jabuka.tv

Nogometaši Širokog Brijega krenuli su s pripremama za nastavak sezone Premijer lige BiH, a kako navodi trener NK Širokog Brijega Toni Karačić glavni cilj momčadi je osigurati nastup u Europi i promovirati mlade igrače. Nakon odigranih 19 od 33 kola Široki Brijeg je sedmi na tablici s 27 bodova. U razgovoru za Dnevnik.ba Karačić kaže kako je napravljen pomak u igri i rezultatu, ali da će konačna potvrda stići u nastavku sezone. Pored lige, Široki na proljeće očekuje i nastavak borbe u Kupu BiH, gdje su jedni od glavnih favorita za osvajanje trofeja.

Jeste li zadovoljni svojim radom na klupi Širokog?

Prije svega ja sam zahvalan na ukazanom povjerenju na klupi Širokog Brijega. Kad se osvrnem na okolnosti u kojim smo bili treba biti objektivan i reći da je napravljen pomak ali da može bolje nadam se da ćemo dobiti potvrdu na proljeće!

Nakon velike pobjede nad Sarajevom Široki je prošao u četvrtfinale Kupa BiH, koga bi ste htjeli za protivnika? Može li Široki doći do kraja?

Kup natjecanje je jedan od načina kako doći do trofeja i izlaska u Europsku ligu, mi se pripremamo kvalitetno na taj izazov , želja nam je da dođemo do kraja a na izbor protivnika ne možemo utjecati.

Jeste li zadovoljni trenutačnim igračkim kadrom?

Igrački kadar ima sigurno potencijal, imamo dosta igrača ispod 21 godine kojima treba određeno vrijeme da sazriju, a više od pola igrača je iz naše škole nogometa na što trebamo biti ponosni. Trebamo zrelije igrače koji će iznijeti ovu mladost a na nama je da taj potencijal razvijemo.

Hoće li doći neka nova imena na Pecaru?

Za sada je došao Stjepan Radeljić , nadam se da ćemo dovesti još neke igrače da budemo što kvalitetniji  na svim pozicijama u momčadi.

Velik problem Širokog je i realizacija, u 19 utakmica ekipa Širokog Brijega je postigla samo 25 golova?

Ne bih se složio da je to problem ove momčadi, problem je veći broj primljenih golova!

Treba li Širokom nova opcija u napadu?

Očekujem da će ovi momci biti ubojitiji u nastavku prvenstva!

Kako komentirate novu kaznu iz Sarajeva zbog fotografije generala Praljka?

Represija nikome nije donijela ništa dobra, mi smo u dva navrata igrali bez gledatelja i  jednostavno nema smisla. Igrači i mi treneri treniramo da bi se prezentirali navijačima. 

Koji su ciljevi i ambicije Širokog u nastavku sezone?

Ambicije kluba kakav je Široki Brijeg su uvijek visoki . Izlazak u europska natjecanja i promocija mladih igrača cilj je Širokog Brijega!

Jeste li zadovoljni zalaganjem igrača, mislite li da može bolje?

Trenutno smo u pripremnom periodu kada je velik volumen i intezitet rada u treningu . Moram pohvaliti radnu atmosferu među igračima koja je na jako viskom nivou.

Koliko je klub stabilan u financijskom smislu, kako se to referira na igrače?

Radimo u jako dobrim uvjetima, ljudi koji vode klub se trude i osiguravaju nam optimalne uvjete za rad koji su preduvjet za dobar rezultat.

Jesu li istiniti navodi da je Dominik Kovačić napustio ekipu Širokog?

Jeste istina je da je Dominik Kovačić napravio izlazni transfer. Radi se o dosta kvalitetnom čovjeku i igraču. Jako mi je drago i želim mnogo uspjeha u daljnjoj karijeri.

I za kraj želite li nešto poručiti navijačima i simpatizerima Širokog Brijega?

Za kraj navijačima želim poručiti da podrže svoj klub na proljeće, i da dođu u što većem broju!

Dnevnik.ba