Article_Top_970x250

Tko je novi hrvatski lijevi bek? Došao za 60.000 tisuća eura u Tursku i sve oduševio!

Dario Melnjak

Tko je novi hrvatski lijevi bek? Došao za 60.000 tisuća eura u Tursku i sve oduševio!

svibnja 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

26-godišnji Varaždinac standardan je u momčadi turskog prvoligaša otkako je ove zime došao iz Domžalea.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio je popis igrača na koje će računati u kvalifikacijskoj utakmici s Walesom te u prijateljskim s Omišem i Tunisom.

Hrvatska već odavno muku muči s lijevim bekom pogotovo nakon srčanih problema Ivana Strinića te ozljede Josipa Pivarića. No, čini se kako je Dalić tu brigu riješio u zaboravljenom lijevom beku turskog Rizespora, Dariju Melnjaku.

"On je jedini hrvatski lijevi bek koji igra standardno", rekao je Dalić nakon objave popisa.

26-godišnji Varaždinac standardan je u momčadi turskog prvoligaša otkako je ove zime došao iz Domžalea. Odigrao je 18 utakmica Super lige, a četiri puta se i upisao u strijelce. Oduševio je sve u klubu, pa tako i pomoćnog trenera Stjepana Tomasa koji ga je preporučio Dalićevom pomoćniku Ivici Oliću.

"Velika želja mi je bila ljetos otići u Tursku ili Rusiju. Trebala mi je neka međustepenica jer je iz Slovenije teško otići u neku jaču ligu. U početku sam bio skeptičan kad sam dolazio u Rizespor jer su bili zadnji na tablici, ali ubrzo sam se uvjerio koliko su uvjeti i liga dobri", rekao je Melnjak nedavno za Varaždinski.hr.

Rizespor je kolo prije kraja deveti u turskom prvenstvu daleko od opasne zone. Melnjak je tako s dobrim igrama iz Slovenije nastavio i u Turskoj, a koliko je dobar posao Rizespor odradio govori samo njegova kupovina za 60.000 eura.

Melnjak sada vrijedi pola milijuna eura, ali prema turskim medijima, Rizespor ga ne bi pustio za manje od 6 milijuna eura, a nastupom za Vatrene vrijednost bi mu sigurno skočila za još koji milijun.

Dario Melnjak je svoju karijeru započeo u Nedeljcu, a nakon toga igrao je u Zelini i Slaven Belupu. 2015. godine za 350.000 eura prelazi u belgijski Lokeren iz kojeg su uslijedile posudbe u Neftchi i Slaven Belupo. 2018. godine Domžale ga dovodi kao slobodnog igrača, a u siječnju 2019. prelazi u Rizespor.

Dnevnik.ba/ T.R.