StoryEditor
SKANDALOZAN GOVOR

Tko je Harun Hodžić koji je BiH usporedio s Gazom i pozvao na naoružavanje bošnjačke djece?

Piše Desk  /  12.12.2023., 15:18h

Nova zvijezda na bh. medijskom nebu islamistički je radikal Harun Hodžić koji se hvali kako je kćerki pred udaju kupio pištolj.

Harun Hodžić, efendija i bivši pripadnik 7. muslimanske brigade, u hrvatskoj javnosti poznate po nizu svirepih zločina nad Hrvatima u Srednjoj Bosni, ovih je dana postao "medijska zvijezda". 

Hodžić je tijekom predavanja u džamiji u Nemiloj kod Zenice, u društvu Nezima Halilovića, neformalnog vođe bosanskohercegovačkih vehabija, BiH usporedio s Gazom i rekao kako od streljačkih klubova treba napraviti vojsku. 

"Otjerati one koji piju alkohol, dovesti u lovačka udruženja razvojačene pripadnike Armije RBiH

"Treba svako dijete obučiti da se bavi streljaštvom, ističući da to treba da bude “po zakonu”. Bez ikakvih  ambicija da nekome prijetimo. Ali samo s jednom ambicijom, da nam se ne ponovi Gaza”, rekao je Hodžić, te naveo kako u lovačka udruženja treba dovesti umirovljene, razvojačene pripadnike Armije BiH, a otjerati one koji piju alkohol.

Hodžić je zahvalio Bogu što BiH ima dovoljan broj streljačkih klubova i rekao kako kćerki sprema poklon pred udaju, te otkrio o čemu je riječ. 

image

Hodžić s predsjednikom SDA, Bakirom Izetbegovićem

FOTO:FACEBOOK - Foto:facebook

Kćerki pred udaju kupio pištolj 

"Imam kćerku koja je pred udajom. Zamolio sam je pred udaju da završim papir za oružje. U njenu djevojačku spremu ide Glock 19, pištolj”, rekao je.

Nezim Halilović Muderis, imam džamije kralja Fahda u Sarajevu i ratni zapovjednik 4. Muslimanske brigade Armije RBiH u Konjicu, rekao je kako je "agresija na BiH neprekidna" te da se protiv toga potrebno stalno boriti. 

Iako se Islamska zajednica u BiH "ogradila" rekavši za mostarski portal Bljesak.info da "Hodžić nije imam", nisu komentirali njegove skandalozne navode o naoružavanju djece. 

Islamska zajednica: "Nije naš zaposlenik" 

"Harun Hodžić nije uposlenik Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini pa time ni imam", naveli su iz Islamske zajednice BiH. 

Međutim, na Hodžićevom Facebook profilu, osim brojnih fotografija vatrenog i hladnog oružja, moguće je i vidjeti i one na kojima pozira s Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA i Huseinom ef. Kavazovićem, poglavarem Islamske zajednice u BiH. 

 

image

Harun Hodić i Husen ef. Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH

FOTO: FACEBOOK - Foto: Facebook

 

Gdje je Pezić stao, tu je Hodžić nastavio 

Hodžić nažalost nije jedini islamistički radikal u BiH čije su izjave zgrozile javnost. Prije samo nekoliko dana skandaloznu poruku muževima Bošnjacima uputio je i vehabijski influencer, Elvedin Pezić, od kojeg se Islamska zajednica nikada nije ogradila ni distancirala. 

“Kad dođe udarac, onda je to odgojni udarac, ne iskazivanje srdžbe. To je udarac koji ne ostavlja trag. To je udarac koji ne ostavlja masnice. Udarac koji izbjegava lice. Taj udarac pokazuje ženi i kaže: ‘Vidi dokle si došla kad ne možemo riješiti problem niti razgovorom niti uskraćivanjem intime. Dovodiš me do toga da moram pribjegavati metodi udarca‘”, rekao je Pezić na TikToku. 

 

@islamic.mediia Da li u Islamu postoji opravdan razlog da čovjek smije da udari ženu ? Elvedin Pezic 🌙 #islam #musliman #muslim #foryou #furdich #fyp #fypシ #pezic #pezicelvedin #vjera ♬ original sound - islamic.mediia

 

Pezićev skandalozni govor, na koji još uvijek nema reakcije pravosudnih organa, dolazi u jeku novog vala nasilja nad žena u BiH. 

 

K. K./Dnevnik.ba 

28. travanj 2024 14:01