Article_Top_970x250

Titova najveća ljubav umrla je u 25. godini

SLOMILA GA JE NJENA SMRT

Titova najveća ljubav umrla je u 25. godini

sij 19, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Wikipedia/CROPIX

Mnoge je žene tijekom života ljubio Josip Broz Tito. Hedonist je bio u hrani, odjeći, generalno takvog životnog pogleda. U to su se savršeno uklapale lijepe i mlade žene. No, kao i svi, i Tito je ljubav koja je ostala upamćena kao najveća. Radilo se o Davorjanki Paunović, ženi koja je rođena na današnji datum 1921. godine. U velikoj ljubavni s Titom nije dugo uživala, između njih stala je bolest koja je rezultirala njezinom smrću.

Veliku ljubavnu priču krije tako dvorski kompleks Karađorđevića u Beogradu. U šumi Belog dvora tužni i slomljeni Tito ukopao je Davorjanku, koja je u trenutku smrti imala tek 25 godina. Podigao joj je spomenik, i kažu, svako jutro obilazio njezin grob, plakao i ostavljao ružu. Zbog nje je navodno i propao Titov brak s Hertom Haas, prenosi 100posto.hr

Prema pričama, tvrdi se da su se Tito i Davorjanka upoznali tijekom rata, ona je tada bila mlada i lijepa studentica francuskog. Odjevena moderno, atraktivno, vrlo se brzo zaljubila u moćnog, misterioznog i starijeg vođu partije. Bila je to avantura budući da je Tito bio oženjen, no ubrzo je strast prerasla u nešto više. Ubrzo je Davorjanka, koju je on zvao Zdenka, postala njegova osobna tajnica. Navodno je njegovi suradnici nisu voljeli, bila je strah i trepet njegove okoline, no Broz se na to nije obazirao.

Ubrzo je Davorjanka postala umorna od rata, iscrpile su je i zima i glad te je oboljela od tuberkuloze. Otišla je u Rusiju na liječenje, no vratila se kako bi bila pored Tita. Tražio je on i pomoć od najboljih slovenskih liječnika, no nisu mogli puno napraviti. Bolest se vratila i Titova voljena je preminula 1946. godine. Navodno je nakon toga pokušao vratiti Hertu Haas, no ona ga je odbila. Poslije je u njegov život ušla Jovanka, s kojom je bio u braku do smrti, iako se njihova veza sedamdesetih godina zapravo urušila pa posljednjih godina Titovog života s Jovankom nije razgovarao.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250