StoryEditor
pro-džihad

Tekbiri i antisemitizam u Sarajevu: Benjamina Karić je postala ogroman problem za Trojku

Piše J. Gudelj  /  23.10.2023., 11:41h

Karić se inače u posljednjih nekoliko godina prometnula u jednu od glavnih uzdanica islamističkih i kripto islamističkih krugova iz Sarajeva, zajedno s Denisom Bećirevićem i Irfanom Čengićem. Njih troje, Karić, Bećirović i Čengić, zapravo su trojanski konji koji imaju zadatak razvaliti Trojku (koaliciju SDP-a, NiP-a i Naše stranke) iznutra te omogućiti što lakši i brži povratak islamističke SDA u vlast u FBiH i BiH.

Tekbiri i antisemitske poruke obilježili su jučerašnji skup podrške Palestini  koji je u Sarajevu okupio na tisuće osoba. Zvijezda dana bila je sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić koja je tijekom skupa održala govor u kojem nije osudila Hamasove brutalne terorističke napade na izraelske civile u kojima je ubijeno preko 1400 osoba, među kojima i deseci beba, a još nekoliko stotina civila je oteto i odvedeno u Gazu.

Karić, kao i većina prosvjednika, potpuno je ignorirala  uzroke snažnog napada Izraela na teroriste Hamasa u Gazi. Prema njenoj predodžbi, Židovi su se, eto, samo jedno jutro probudili i odlučili „sravniti Gazu sa zemljom“. Naravno, istina je potpuno drugačija i puno kompleksnija.

Iole normalni ljudi suosjećaju sa svim nedužnim žrtvama svih sukoba svijeta. Nitko ne želi vidjeti nedužne ljude kako ginu. Nitko osim Hamasa i sličnih džihadističkih pokreta kojima život nije svet i koji svoju taktiku ratovanja temelje na toj činjenici.

Naime, džihadistima je čast umrijeti „na Allahovu putu“, njima život ne predstavlja nikakvu vrijednost, što možemo i vidjeti iz njihovih akcija.

Džihadistički barbari iz Hamasa ne samo da su brutalno ubijali, silovali, masakrirali, mučili i otimali izraelske civile, kako odrasle tako i djecu, nego kao živi štit koriste upravo Palestince za čija se prava navodno bore.

Hamas lansira rakete na Izrael iz gusto naseljenih četvrti, ne dozvoljava civilima evakuaciju, podzemne tunele ne koristi kao skloništa za civile nego za teroriste, vlastito stanovništvo drži u bijedi i rigidnom šerijatskom sustavu u kojem se ubija homoseksualce i u kojem žena bračnu nevjeru plaća životom. Istovremeno, u svijet šalju slike bijede u kojoj drže Palestince te tako pokušavaju pridobiti naklonost svijeta.

No, to gotovo ništa ne znači sarajevskoj gradonačelnici i tisućama okupljenih na nedjeljnim „prosvjedima podrške Palestini“. Za njih je problem Izrael a ne Hamas. Za njih je problem jedina država na Bliskom Istoku koja je demokracija, u kojoj nije protuzakonito biti homoseksualac, u kojoj ekonomija cvjeta i kojoj se poštuju ljudska prava.

Umjesto da traže oslobađanje Gaze od Hamasa, Karić i ostali traže uništenje države Izrael sve uz džihadističko tekbiranje i odvratne antisemitske simbole. Vjerojatno je problem što je Izrael upravo židovska država.

Karić se inače u posljednjih nekoliko godina prometnula u jednu od glavnih uzdanica islamističkih i kripto islamističkih krugova iz Sarajeva, zajedno s Denisom Bećirevićem i Irfanom Čengićem. Njih troje, Karić, Bećirović i Čengić, zapravo su trojanski konji koji imaju zadatak razvaliti Trojku (koaliciju SDP-a, NiP-a i Naše stranke) iznutra te omogućiti što lakši i brži povratak islamističke SDA u vlast u FBiH i BiH.

Tako je Karić, zajedno s Komšićem, brutalno napala nerezidentnu veleposlanicu  Izraela u BiH Nj.E. Galit Peleg, pri tom umalo izazvavši veliki diplomatski skandal. Do skandala nije došlo jer je njena nebitnost u širim političkim procesima ipak dobro poznata. Prethodno nije dozvolila da se sarajevska Vijećnica osvijetli bojama Izraela povodom obilježavanja 75. godišnjice postojanja ove države, odigla je licemjeran spomenik nebošnjačkim žrtvama rata na Kazanima kod Sarajeva, katolicima čestitala „kalendar“ itd.

Istovremeno, nije nikakva tajna da je BiH premrežena terorističkim ćelijama i džihadistima-spavačima. Ne treba napominjati kako je BiH, uz Kosovo i Belgiju, europska država koja je dala najviše boraca ISIL-a u odnosu na broj stanovnika, problem tzv. paradžemata do danas nije riješen, škole i ulice u Sarajevu i dalje nose imena po muslimanskim dužnosnicima ustaškog režima…

I dok je cijeli civilizirani svijet ujedinjen u osudi terora Hamasa i drugih džihadista, te traže način kako osloboditi Palestince od Hamasa, za Sarajevo je problem Izrael. Umjesto prosvjeda kojima se traži svrgavanje Hamasa s vlasti u Gazi, traži se uništenje Izraela.

Takvi stavovi ozbiljno ugrožavaju bilo kakvu europsku perspektivu za BiH i to je ogroman problem za Trojku koja mora isporučiti rezultate svoje vlasti do sljedećih izbora.

S Karić i sličnima u svojim redovima, to će teško izvesti.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 16:20