StoryEditor

Tanja Medić: Ne živim od Youtubea i ljudima prikazujem samo ono što želim da vide

Piše Ivana Cvjetković  /  29.07.2021., 18:27h

Tanja Medić uspješna je bosansko-hercegovačka blogerica sa stranom adresom. Prate je tisuće mladih djevojaka, a odnedavno radi i za jedan veliki make-up brend.

Prisjetila se kako sve počelo…

„Ne znam odakle krenuti. Kažu, najbolje od početka, ali bih onda trebala vratiti film unazad dvanaest godina, kada su se počela javljati prva interesiranja za preparativu i dekorativu.

No, krenut ćemo od onog zanimljivijeg dijela, nastajanje bloga & YouTube kanala.

Počela sam u suradnji sa mojom najboljom prijateljicom Nikolinom, sa zajedničkim blogom pod nazivom Unlimited beauty.

Na ideju smo došle, tako sto smo same sebe uhvatile da nam se razgovori i zajednicke teme uglavnom vrte oko  beauty tema, komentiranja sta smo pročitale po blogovima i rasprave na razne trendove.

Obje smo imale želju da i same pokrenemo nešto slično, ali ni jedna od nas nije imala dovoljno hrabrosti, pa smo skupa odlučile učiniti taj korak.

S obzirom da je moj životni put nešto malo uzbudljiviji,  zbog studiranja u drugoj državi, te na kraju samo odseljenje u  treću, potpuno stranu zemlju, odlučila sam blog prepustiti Nikolini, jer zahtjeva mnogo posla, a ja sam pokrenula YouTube kanal, pod svojim imenom i prezimenom. I posvetila sam se njemu i društvenoj mreži Instagram.

Tanja kaže da se na  YT platformi ipak više pronašla, jer imam pruža vise slobode i osjeća se opuštenije pred kamerom kada snima, nego kada je fotografiranje u pitanju.

Najčešće govori o beauty temama, a snima i  vježbanje & lifestyle, te vlogove sa putovanja, koji su sve popularniji u cijelome svijetu.

„Posljednja tri mjeseca sam boravila u Americi, pa sam bila ponajviše bila aktivna na Instagramu, otkako su uveli ove nove opcije Story&Live, moram priznati da sam postala ovisna. Bilo je tu uživo javljanja iz Las Vegasa, Los Angelesa i slično, a povratni komentari su mi samo motivacija da nastavim raditi ono što i mene ispunjava i čini sretnom, a kako znamo, malo tko na našim prostorima bude te sreće da od bloganja uspije živjeti, pa tako i ja imam pored ovoga full-time posao, ai, eto, imam sreće da me i taj posao ispunjava. Naime, odnedavno radim u Online Marketingu jednog velikog make-up brenda.“

Mlade ljude koji prate popularne blogerice zanima može li se živjeti od toga. Tanja kaže da ne može.

„Ja ću vam iskreno reci da ja ne živim od ovoga, nego radim od ponedjeljka do petka osam i pol sati da bih preživjela. Oni koji imaju sreće i uspiju potpisati suradnje i rade razne kampanje od tih prihoda na Balkanu možda i mogu živjeti.

Ovisi s kojeg područja dolazite,  na kojem području živite i još mnogo toga, ali sigurno da u BiH, Srbiji i Hrvatskoj ima i onih koji žive od toga.“

Novac nije bitan, ukoliko vas nešto usrećuje, tvrdi ova mlada Kiseljačanka.

„ Povratne informacije i komentari samih gledatelja/čitatelja su najbolja nagrada za sav uložen trud i rad, a naravno novčana naknada može biti neki pokazatelj, ali definitivno da nije jedini dokaz vašeg truda i uspjeha.“

Kao glavni problem u ovome poslu navodi osude  i poistovjećivanje.

„Mnogi ne shvaćaju da ono sto vidite na YT ili Instagramu je ono sto ljudi žele da vidite, to je samo mali dio zivota, a relanost vi ne vidite, to je ono sto je iza kamere i sto samo bliži vide u cijelosti. Mnogi osuđuju na osnovu nekoliko minuta videa ili na osnovu jedne fotografije, a ne razmišljaju o tome da je to samo malo zrnce u pijesku.

Time svoju sreću uspoređuju sa tuđom. Svima se čini tuđa trava zelenija, ali zapravo trava je zelenija tamo gdje je zalijevamo. Treba raditi na sebi, iznutra,i to je ono što se trudim uvijek mladima pogotovo djevojčicama prenijeti… Da se ne uspoređuju sa tuđom srećom, jer ono sto mene čini sretnom, čini moju prijateljicu, primjerice. Sreća svakom predstavlja nešto drugo.“

 Za kraj Tanja poručuje budete sretni sa onime što imate, bez uspoređivanja sa drugima i da svakako budete no što želite, a ne ono što okolina, možda, očekuje od vas.

 

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 08:01