Article_Top_970x250

Tamara Stojanović: "Cilj je povratak u Premijer ligu, a dobrim igrama to i potvrđujemo"

Odbojkašica SOK Mostar

Tamara Stojanović: "Cilj je povratak u Premijer ligu, a dobrim igrama to i potvrđujemo"

stu 17, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Tamara Stojanović (foto: privatna arhiva)

20-godišnja odbojkašica koja igra svoju drugu sezone u SOK-u.

Studentski odbojkaški klub Mostar odlično je ušao u sezonu Super lige FBiH, skupina Jug. Odbojkašice SOK-a imaju jasnu namjeru da se vrate u Premijer ligu, a to pokazuju iz kola u kolo.

Pet kola – pet pobjeda, učinak je mostarskih odbojkašica u dosadašnjem dijelu sezone i nalaze se na prvom mjestu.

U nedjelju u okviru 6. kola u Mostar dolazi ekipa Troglava iz Livna, a domaćini se nadaju kako će nastaviti pobjednički niz.

Za situaciju u mostarskom klubu, pitali smo Tamaru Stojanović, 20-godišnju odbojkašicu koja igra svoju drugu sezone u SOK-u.

"Svi se nadamo kako ćemo se vratiti u Premijer ligu. Mislim da to zaslužujemo jer imamo stvarno kvalitetnu ekipu, a i rezultati u dosadašnjem dijelu prvenstva to pokazuju. U idućem kolu nam dolazi ekipa iz Livna, mlada ekipa koju ne smijemo podcijeniti ako želimo upisati pobjedu. Prošle sezone smo nesretno ispale iz elitnog ranga natjecanja. U toj posljednjoj utakmici nam je trebala bilo kakva pobjeda u Višegradu. Nažalost smo poražene od HE na Drini, te smo ispale u Superligu FBiH. No, svi se nadamo povratku i smatramo kako nas, 'ne daj Bože', samo neke ozljede mogu odmaknuti od tog cilja i ništa drugo", kazala je za Dnevnik.ba Tamara koja od ove sezone igra na novoj poziciji – tehničara:

"Prije sam igrala na poziciji libera, odnosno primača, ali klubu je bio potreban tehničar te su me prebacili na tu poziciju. Ta promjena nije bila lagana jer je tehničar mozak ekipe koji izrađuje napade. Još uvijek nisam zadovoljna svojim igrama, uvijek smatram da može bolje, ali napredak se svakako vidi."

Tamara je u SOK Mostar stigla iz Slavije, čije je dijete i za koji klub je nastupala od svoje devete godine.

"Politika dovođenja igračica u SOK Mostar je takva što se curama nudi mogućnost studiranja u Mostaru. Svidjela mi se ta opcija, upisala sam se na Studij novinarstva na Sveučilištu u Mostaru i moram priznati kako sam zadovoljna svim uvjetima. Dobro, možda nekada ne možemo uskladiti termine treninga u dvorani na Bijelom Brijegu s ostalim klubovima, ali svi znamo kako je taj nedostatak dvorane bolna točka mostarskih klubova. No, sve u svemu sam zadovoljna jer imamo gdje trenirati, a tu je i fitness u Studentskom centru Mostar, pa se možemo dobro pripremiti za utakmice."

Kakav je rad s trenerom Darkom Drmaćem, povisuje li ikada ton na vas i što mislite o suigračicama?

"Trener Drmać je odavno u klubu i zadovoljna sam radom s njim i njegovim treninzima. Ovih dana smo imali malo napornije treninge jer smo bili slobodni u prošlom kolu pa smo tako nadoknadili izostanak utakmice. Što se tiče povišenog tona, u Slaviji sam naučila da ako trener galami na tebe znači i da računa na tebe, a ako ne, više mu nisi u planovima. Tako da ja s galamom nemam nikakvih problema. Što se tiče suigračica, nezahvalno je od mene govoriti tko je najbolja. Uvijek nas to pitaju, ali smatram kako je svaka cura dobra na svojoj poziciji. Najbolje se slažem s cimericom i imenjakinjom Tamarom Ćešić s kojoj osim što zajedno živimo, igramo odbojku, zajedno i studiramo."

Je li bilo teško priviknuti se na Mostar i novi klub kada ste stigli iz Istočnog Sarajeva?

"Ma, nije. Mostar mi se stvarno sviđa, uvijek je lijepo vrijeme, nema magle i nekako mi je sve blizu. Eto, koliko mi se svidio da kada sam raspakirala kofere tek kad sam stigla, još ih nisam ni jednom spakirala. Čak sam i ovog ljeta ostala ovdje i nisam se vraćala kući iako nisam imala utakmica niti fakultetskih obveza. Što se tiče novog kluba, i tu sam se brzo uklopila. Cure su super, a neke koje su također sa strane sam znala i od prije jer smo se sretale na odbojkaškim kampovima."

Osim što studira i igra odbojku, Tamara je i trenerica u Školi odbojke gdje je sa suigračicom Sandrom Brekalo.

"Od ove godine sam dobila grupu djece zajedno sa svojom kolegicom Sandrom. Imamo oko 35 djece, te ju vodimo popola. U ovoj grupi koju ja sama vodim ima negdje oko 20-ak najmlađe djece koja su u dobi od 6 do 11 godina. Zadovoljna sam što mogu toj djeci prenijeti svoje znanje i još mi je više drago što su mi dodijeljeni ti najmlađi, tako da nemam posla s onima koji su u pubertetu."

Kako ste zadovoljni odazivom publike u vašim domaćim utakmicama?

"Pa, moram priznati kako sam ja osobno zadovoljna. Imamo oko 150 djece u Školi odbojke, pa dođe velik broj njih, njihovih roditelja i naših prijatelja. Moram priznati kako sve više dolazi i ostalih ljudi. Vjerojatno im je dosadilo stalno pratiti Zrinjski, uvijek nogomet i košarka, pa žele vidjeti jedan drugi sport. Kada smo igrali u Premijer ligi, atmosfera u dvorani je bila odlična i stvarno je užitak igrati u tim uvjetima. Nadam se kako će nas doći gledati još više ljudi i kako ćemo uz pomoć njih lakše doći do Premijer lige. Evo, koristim ovu priliku da nas dođu podržati u nedjelju u utakmici protiv Livna, obećavam kako ćemo pružiti dobru odbojku."

Utakmica između SOK Mostar i OK Troglav Livno se igra u nedjelju od 15:00 sati u dvorani na Bijelom Brijegu.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250