Article_Top_970x250

Tajanstvena organizacija prijeti smrću uredniku BHRT-a

NAKON HAJKE SARAJEVSKIH MEDIJA

Tajanstvena organizacija prijeti smrću uredniku BHRT-a

velj 11, 2019

Piše: Ivan Crnjac

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Dnevnik.ba

Neimenovana tajanstvena organizacija iz Chicaga zaprijetila je odrubljivanjem glave uredniku informativnog programa na BHRT-u, a povod je nedavni prelazak njihove urednice i novinarke Svjetlane Topalića na web portal BHRT-a. 

Pismo koje je pisano rukom poslano je na adresu javnog servisa, a naslovljeno je na Marka Radoju, šefa informativnog programa ove televizije. Pismo potpisuje izvjesni Trifko Spasić i grupa prijatelja.

U pismu je, između ostalog, navedeno i kako će njemu glava biti odrubljena ako ne vrati Svjetlanu Topalić na mjesto TV-voditeljice.

Cijeli skandal nastao je, zapravo, potpuno bespotrebno. 

Naime, Topalić je nedavno čestitala dan Republike Srpske na svom Twitter profilu, a ubrzo nakon tog je promijenila radno mjesto i počela raditi na portalu BHRT-a. 

Kako je sama potvrdila za Dnevnik.ba, prelazak na portal nije imao veze s čestitkom Dana RS, to je bila ranije donesena odluka u dogovoru s uredništvom i menadžmentom BHRT-a.

Pojedini mediji sa sjedištem u Sarajevu krivo su interpretirali cijeli događaj kazavši da je Topalić, de facto, kažnjena.

Marko Radoja je, prema istim interpretacijama bio nezadovoljan njenim radom i to je, kako je tada navedeno, bio glavni razlog prelaska na portal. 

Međutim, insinuacije sarajevskih medija su demantirane od samog Radoje, a u međuvremenu je dobio prijetnje smrću.

Evo sadržaja pisama u koje uvid ima portal Dnevnik.ba: 

"Slušaj ustaško kopile! Ko ti daje za pravo da smenjuješ ženu sa dužnosti koju je do sad profesionalno i pošteno obavljala. Samo zato što je čestitala praznik Srbima u RS, 9. januar

Dan državnosti koji je legalan!

Svinjo ustaška, legalan nije Ustavni sud BiH. To je majmune, Bakirov sud. Ako si u stanju da to shvatiš, uostalom ti to znaš, ali se balijama uvlačiš pod rep i ližeš dupe, kao i tvoj sunarodnjak Željko Komšić.

A sada pazi: Rok ti je 7 dana da Svjetlanu Topalić vratiš na njeno prvobitno radno mesto: U protivnom naši ljudi koje tamo imamo žagom će ti odrubiti glavu. Pa sad vidi šta ti odgovara i ovo ozbiljno shvati. 

Vojvoda Trifko Krajiški i njegovi ljudi" - stoji u pismu.

Kako doznajemo, Radoja će cijeli slučaj prijaviti policiji.

Dnevnik.ba