StoryEditor

SUD NAREDIO: Ministar Salko Bukvarević mora isplatiti  invalidnine

Piše D  /  29.08.2017., 01:08h

Sud navodi da se mora u roku od 30 dana postupiti po presudi u protivnom će se ministar Bukvarević suočiti sa sankcijama novčane kazne i udaljena sa dužnosti koju obavlja.

Kako saznaje ovaj portal postoje deseci ovakvih odluka po kojima ministar Bukvarević do danas nije postupio niti su ove presude navedene u tromjesečnom izvješću koje je prije nekoliko dana objavljeno. Navodimo da se u tromjesečnom izvješću navode ogromne uštede revizije međutim kao saznaje ovaj portal Federalno ministarstvo za pitanja branitelja ne isplaćuje invalidnine RVI kako je to sud naložio i prikazuje značajne uštede sredstva koja su nastala revizijom.

Tragom sudske odluke kontaktirali smo odvjetnike iz ZOU Paponja – Bunoza koji zastupaju određeni broj invalida, međutim  samo je potvrdio da postoje sudske odluke i da su pokrenuli postupak ovrhe. Nisu htjeli komentirati postupke ministra Bukvarevića. HVIDR-a Mostar također je potvrdila da su upoznati sa sudskom odlukama, da se invalidima po presudama trebaju isplatiti invalidnine i nadaju se da će Federalno ministarstvo postupiti i izvršiti odluke suda.

Dnevnik.ba

08. prosinac 2023 03:46