Article_Top_970x250

SREDIŠNJA BOSNA TURISTIMA NAJATRAKTIVNIJA Istražili smo ponude najpoznatijih skijališta u BiH

GDJE NA SKIJANJE?

SREDIŠNJA BOSNA TURISTIMA NAJATRAKTIVNIJA Istražili smo ponude najpoznatijih skijališta u BiH

pro 21, 2018

Piše: Gabrijela Arapović

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

foto:Turistička zajednica Županije Središnja Bosna

Vlašić, Busovačka planina, Raduša, Brusnica, Kupres, samo su neka od najatraktivnijih skijališta u BiH. Istražili smo kada počinju skijaške sezone, kolike su cijene karta, što se nudi turistima koji nisu ljubitelji zimskih sportova. Ako niste skloni skijanju, u predivnim zimskim ambijentima uvijek možete uživati uz topli čaj i kuhano vino...

Najveću koncentraciju skijaških centara u Bosni i Hercegovini, njih sedam, sa specifičnostima i svojevrsnim atrakcijama zasigurno posjeduje Središnja Bosna, a o zimskom turizmu na ovom području razgovarali smo s Miroslavom Matoševićem, ravnateljem Turističke zajednice SBK/KSB.

Vlašić - treća turistička destinacija u BiH 

Matošević je rekao kako se iz godine u godinu bilježi povećanje broja gostiju na skijaškim odredištima, uključujući i strane turiste.

„Danas smo svečano otvorili skijalište na Vlašiću, koji je već prepun gostiju. Naše posjetitelje očekuje bogat program uz raznoliku zabavnu i gastronomsku ponudu, tako da počevši od najmlađih do onih najstarijih, svatko može pronaći nešto za sebe“, izjavio je za Dnevnik.ba Matošević, dodavši kako je Srednja Bosna treća turistička destinacija po broju noćenja u BiH te kako na tom području turizam nije slučajan, nego je već ozbiljna gospodarska djelatnost.

Cijena cjelodnevne ski karte na Vlašiću iznosi 28 KM, a za one koji ne planiraju provesti cijeli dan u skijama u ponudi su i poludnevne karte koje stoje 17 KM.

Kupres uvijek popularan  

Snijeg veličine preko jednog metra stvorio je pogodne uvjete za početak zimske idile i na Kupresu. U razgovoru s vlasnikom centra Adria ski Kupresa Zvonkom Bagarićem saznali smo da su prvi posjetitelji već počeli pristizati u jedno od najpopularnijih skijališta u Bosni i Hercegovini.

„Sve je spremno za ovogodišnje radosti skijanja, staze su počele s radom, ali i ostali prateći objekti uključujući hotele, restorane i ski škole. Budući da se nalazimo u blagdanskom vremenu, očekujemo navalu posjetitelja, jer kako bolje uživati zimi ako ne u snijegu i skijanju“, naveo je za Dnevnik.ba Bagarić.

Dodao je kako se dnevna cijena nije mijenjala od prošlih godina, za odrasle iznosi 35 KM, dok su karte za djecu jeftinije. S druge strane, kao i ostala skijališta, Adria Ski Kupres nudi dvodnevne, trodnevne, tjedne, ali i sezonske karte.

Kada ljubitelji skijanja mogu planirati prvi spust na Raduši, saznali smo od Marija Šipića, voditelja Ski centra na ovoj planini. Šipić je rekao kako su ih ovogodišnje količine snijega jako iznenadile, a trenutno iznose oko 80 centimetara. Međutim, budući da je najavljeno jugo, nada se kako će vremenski uvjeti ostati prikladni za svečano otvaranje sezone koje je planirano za subotu, 22. prosinca.

„Ne očekujemo pretjerane gužve, ali oko 500 posjetitelja bismo sigurno trebali vidjeti na našim stazama,  jer mogu slobodno reći da je naše skijalište dobro izrađeno i dosta popularno. Cijene su također pristupačne, dnevna cijena za odrasle je 25 KM, a za djecu nešto niža pa je 20 KM. Također u ponudi imamo i poludnevne karte koje stoje 20 KM za odrasle i 15 KM za mališane“, rekao je za Dnevnik.ba Šipić.

Sezona na Busovačkoj planini počinje sutra 

Potpuni zimski ugođaj, čist zrak, pogled na stazu, čaj  i ogrjev u restoranima mogućnosti su za ljubitelje zimske čarolije koji ne prakticiraju skijanje na Busovačkoj planini. Sezona na ovom skijalištu počinje u subotu, 22. prosinca, a na dan otvorenja skijanje je za sve posjetitelje besplatno. Dnevno skijanje bit će, kao i u prethodnim sezonama, organizirano od 10 do 16 sati. Cijena karte je 12 KM. U ponudi je i noćno skijanje svake subote od 18 do 21 sati, a cijena je 10 KM.

Dnevnik.ba

Povezane Vijesti

Article_Bottom_970x250