Article_Top_970x250

Sramota je da općina Prozor Rama Komšića nije proglasila nepoželjnim

ADRIJANA PRSKALO ZA DNEVNIK.BA

Sramota je da općina Prozor Rama Komšića nije proglasila nepoželjnim

stu 04, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Iz općine Prozor Rama ovih dana je na red došlo proglašavanje Željka Komšić nepoželjnim, a zbog toga što je isti po treći put bošnjačkim glasovima izabran na poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Općinski vijećnik HDZ-BiH u općini Prozor Rama Stipo Ćiliš dao je prijedlog da se na sjednici općinskog vijeća Komšića proglasi nepoželjnim, a nakon verbalnog obračuna spomenuti vijećnik prijavljen je etičkom vijeću, a odluka o proglašenju Komšića nepoželjnim nije došla na dnevni red.

Članica ramskog HDZ-a BiH Adrijana Prskalo komentirala je za Dnevnik.ba ovu situaciju.

Prskalo navodi da bi određene političke odluke trebale biti nadstranačke, poput odluke o proglašenju Komšića nepoželjnim.

"Neke stvari bi trebale jednostavno biti nadstranačke i natpolitičke, mislim da je sramota da zbog partikularnih interesa pojedinih stranaka općina Prozor Rama nije u stanju poručiti nelegitimnom i nelegalnom članu Predsjedništva da nije dobrodošao. 

Sve hrvatske stranke u općinama sa značajnom hrvatskom većinom u BiH to su već napravile i tako vidimo jednu konstantnu i zajedničko djelovanje hrvatskih opcija u BiH koje nam je izuzetno potrebno u trenutnim okolnostima jer je Izborni zakon nacionalna stvar bh. Hrvata i ne bi trebao biti dio stranačkog potkusurivanja." - kazala je za Dnevnik ba Adrijana Prskalo iz ramskog HDZ-a BiH.

I. Crnjac/ Dnevnik.ba

Tagovi: