Article_Top_970x250

Sportašica, matematičarka i dizajnerica: Mlada Mirna iz Busovače šiva haljine koje se nose i u Abu Dhabiju

modni brand

Sportašica, matematičarka i dizajnerica: Mlada Mirna iz Busovače šiva haljine koje se nose i u Abu Dhabiju

lip 08, 2018

Piše: Jurija Brnada

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Mirna Jovanović dvadesetjednogodišnjakinja je iz Busovače, ni po čemu obična. Mirna je ambiciozna, hrabra i svestrana djevojka koja s osmjehom priča o svom putu ka uspjehu.

Odlikovana je sportašica, trenerica, bivša studentica matematike, te odnedavna stoji iza vlastite modne linije Cibela.

Djevojka je s velikim snovima i još većim apetitom za ostvarenje istih. Uistinu reprezentativan primjerak svoje generacije.

„Oduvijek sam sportašica. Cijeli život treniram i ne mogu zamisliti svoju svakodnevicu drukčijom. Nisam tip djevojke za šminku i frizuru, no kad je odjeća u pitanju jako sam pažljiva. Stilom se neverbalno izražavamo, bitno je poslati pravu poruku“, započela je Mirna.

Nakon završene Gimnazije, Mirna odlazi na studij matematike u Sarajevo, no usljed nepremostivih komplikacija , nakon višemjesečne borbe s vlastitom sobom, donijela je veliku odluku – pratiti svoj san!

„Shvatila sam da trošim dragocjeno vrijeme i resurse u Sarajevu ne imajući realnu perspektivu u tom trenutku. Bojala sam se, no pratila sam instinkt, i hvala Bogu da jesam!“, nastavlja.

Odlučila je upisati tečaj šivanja i pokrenuti vlastiti posao. Samo par mjeseci unaprijed – Mirna je počela prmati prve narudžbe.

„Iako do trenutka kada sam prvi put otišla na tečaj nikada ranije nisam ni vidjela šivaču mašinu, znala sam da točno tu trebam biti. Na pravom sam mjestu, u pravo vrijeme. Na svom sam putu. Kako onda da ne bude sve onako kako sanjam?“

Svoju prvu haljina sašila je na tečaju, a nosila već idući dan. Rekacije su bile mnogo više od onoga što je hrabra djevojka očekivala.

„Samo tri mjeseca od početka tečaja već sam počela šivati. Usljedile su i suradnje sa stranim brendovima za koje sam radila, te se komadi iz moje radionice sada nose u Abu Dhabiju. Godinu dana nakon – imam svoj brend, svoje kupce i radnju u pripremi. Sanjam o svom kutku s malim izloženim prostorom. Ne mnogo, ali mnogo za mene“.

 

#flowerskirt

Objavu dijeli C I B E L A by J. Mirna (@cibela__)

 

Ime branda - Cibela, simbolično je. Cibela je stara frigijska "majka zemlja" koja je vladala cijelom prirodom, a koju štite lavovi. Božica za Mirnu predstavlja uspjeh, a lavovi hrabrost i borbu.

Iako uglavnom nailazi na riječi podrške, nisu ju zaobišle niti kritike na račun odluka o vlastitom životu.

„Ljudi se iznenade. Kako to da sam odlučila odabrati vlastiti biznis umjesto fakulteta? Nije im jasno da nije utaban put većine jedini put do uspjeha. Puno veća odgovornost je pratiti svoje snove i raditi na ostvarenju istih“.

Mirna ističe da bez bližnjih i prijatelja zasigurno nebi bila tu gdje je danas; ponosna i uspješna vlasnica modnog brenda.

 „Sjećam se kako sam uzbuđena bila kada sam vidjela haljinu koju sam ja izradila na djevojci. Neobjašnjiv spoj euforije, ponosa i motivacije. U tom trenutku znala sam točno što želim dalje u životu  - nastaviti s kreativnim rastom uma i vještina“.

Djevojka želi ostati u svojoj zemlji, raditi na poboljšanju situacije – poboljšavajući sebe.

Postoji li ispravniji i bolji način za pozitivne promjene?

Mirna je trenutno angažirana kao trenerica odbojkaške skupine u Busovači, radi kao dizajnerica, švelja i model za vlastiti brend, planira proširenje posla, a ne isključuje niti nastavak studija.  Srčana djevojka ističe kako joj je najvažnije ostati jedinstvena i dostojanstvena.

Mirni je, s ovim stavom i talentom, uspjeh zagarantiran!

 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250