Article_Top_970x250

Snježana Zovko za Dnevnik.ba: Novogodišnji koncert Simfonijskog orkestra Mostaru donosi dašak Beča

52 GLAZBENIKA POD RAVNANJEM MAESTRA TATAREVIĆA

Snježana Zovko za Dnevnik.ba: Novogodišnji koncert Simfonijskog orkestra Mostaru donosi dašak Beča

sij 15, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Simfonijski orkestar Mostar i ove će godine održati Novogodišnji koncert u HDHS Kosača u ponedjeljak, 20. siječnja u 19 sati. Pod ravnanjem maestra Igora Tatarevića iz Zagreba, na koncertu će nastupiti 52 glazbenika iz čak 13 gradova iz BiH, Hrvatske i Srbije, te uz solističke nastupe sopranistice Ivane Duvnjak i Darija Kosa na udaraljkama.

Simfonijski orkestar Mostar i ove godine donosi dašak Beča. Novogodišnji koncert Simfonijskog orkestra bit će održan u ponedjeljak, 20. siječnja s početkom u 19 sati u HDHS Kosača. 

Snježana Zovko, ravnateljica Simfonijskog orkestra Mostar, ranije je najavila kako organiziraju gigantski koncert kojeg se ne bi postidjeli ni veći europski gradovi. 

"Pod ravnanjem maestra Igora Tatarevića (Zagreb) i uz solističke nastupe sopranistice Ivane Duvnjak (Zagreb) i Darija Kosa (Sarajevo) na udaraljkama Novogodišnji koncert u velikoj dvorani Hrvatskoga doma "Herceg Stjepan Kosača" održat će se 20. siječnja s početkom u 19 sati", izjavila je Snježana Zovko, ravnateljica Simfonijskog orkestra za Dnevnik.ba. 

Program će, prema njenim riječima, otvoriti uvertira iz operete "Fledermaus" Johanna Straussa mlađeg nakon čega slijede najatraktivniji valceri i arije iz bogate riznice obitelji Strauss, Franza Lehára i Franza von Suppéa.

 

"Skladba Leroya Andersona 'The Typewriter' iz 1950. u kojoj se pisaći stroj koristi kao solistički udaraljkaški instrument bit će za posjetitelje vrhunska poslastica.Drugi dio koncerta rezerviran je za popularne plesne skladbe, brze polke: 'Feuerfest','Tik-Tak", 'Auf der Jagd' i 'Tritsch-Tratsch'", kazala je Zovko. 

Završnica koncerta pripada standardnim djelima kojima svake godine 1. siječnja i Bečka filharmonija zaključuje svoj Novogodišnji koncert  "An der schönen blauen Donau" i "Radetzky Marsch".

Na koncertu će svirati čak 52 glazbenika iz Mostara, Širokoga Brijega, Stoca, Banjaluke, Sarajeva, Imotskog, Splita, Dubrovnika, Varaždina, Čakovca, Zagreba, Zaječara i Beograda.

Ulaznice po cijeni 15 i 10 KM mogu se nabaviti na porti u Kosači radnim danom od 13 do 20 sati ili rezervirati na broj 063 940 584.

G. Lujanović / Dnevnik.ba