Article_Top_970x250

Semir Drljević Lovac: Patriotizam je pravna država, ljudska prava i demokracija

Podcast Bura

Semir Drljević Lovac: Patriotizam je pravna država, ljudska prava i demokracija

velj 04, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Za mene je patriotizam poštivanje pravne države, ljudskih prava i demokracije, rekao je u novom izdanju Podcasta Bura Semir Drljević Lovac, predsjednik Prve mostarske partije (PMP).

Lovac je uoči konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara izjavio kako će se dva vijećnika PMP-a zalagati za sve one politike koje idu u korist svom građanima grada Mostara. „No, nas se uporno pokušava 'utjerati' u nacionalne blokove. Stavlja nas se u vrlo tešku poziciju, no mi ćemo se boriti. Sve one odluke koje idu u korist svim građanima, mi ćemo podržati“, istaknuo je Lovac.

Također, izrazio je stav kako se o gradonačelniku Mostara trebaju dogovoriti HDZ BiH i SDA kao dvije stranke koje su osvojile najviše mandata na izborima. Rekao je kako u kandidatu HDZ-a BiH za gradonačelnika Mostara dr. Mariju Kordiću vidi pozitivnu energiju i volju da učini pozitivne pomake, kao i u dr. Zlatku Guzinu, kandidatu SDA.

Govorio je i o svojem odnosu sa Safetom Oručevićem, iznio svoje mišljenje o djelovanju Željka Komšića te odgovorio na pitanje bi li bilo dobro ili loše da samo jedna nacionalna zajednica izabere gradonačelnika Mostara.

Pojasnio je svoju ulogu u mostarskom Starom gradu te iznio svoje mišljenje o tomu je li Mostar danas podijeljen grad. S Lovcem je razgovarao urednik i voditelj Podcasta Bura Jurica Gudelj.

Dnevnik.ba