Article_Top_970x250

Sanel Marić - Mara za Dnevnik.ba: Muzika koju mi stvaramo je jedinstvena

uoči koncerta u hnk mostar

Sanel Marić - Mara za Dnevnik.ba: Muzika koju mi stvaramo je jedinstvena

sij 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Svi koji dođu u subotu na koncert mogu biti sigurni u jedno, a to je da će prisustvovati ekstremnom izljevu emocija i ljubavi koje se osjete kroz sve naše pjesme, kazao je Sanel Marić za Dnevnik.ba.

Sanel Marić - Mara, mostarski kantautor i Darijo Lukić na klavijaturama, u subotu, 18. siječnja u HNK Mostar održat će koncert "Mara pjeva bh. pjesnike".

Koncert "Mara pjeva bh.pjesnike" bit će održan u okviru "OFF" programa  u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar 18. siječnja s početkom u 20 sati.

"Svi koji dođu u subotu na koncert mogu biti sigurni u jedno, a to je da će prisustvovati ekstremnom izljevu emocija i ljubavi koje se osjete kroz sve naše pjesme", kazao je Sanel Marić za Dnevnik.ba.

Koncertni program "Mara pjeva bh. pjesnike" originalan je spoj poezije pjesničkih velikana i melankoličnog pop rocka, te minimalistična verzija autorovog dosadašnjeg opusa.

Sanel Marić je sa svojim glazbenim timom oživio i uglazbio stare i zaboravljene pjesnike koje će ovom prigodom predstaviti i mostarskoj publici.

Osim velikana poput Maka Dizdara, Alekse Šantića, Safveta Bega Bašagića, Antuna Branka Šimića, publika će uživati i u novom vladu mladih bh. pjesnika - Marka Tomaša, Mehmeda Begića, Gorana Karanovića i Nedima Ćišića.

Nezaobilazni dio repertoara je i Marin posljedni sing "Pismo nikome", nastao prema istoimenom tekstu Ive Andrića iz 1940. godine koji je nedavno promoviran i u Rodnoj kući našeg jedinog nobelovca u Travniku.

Sanel Marić objavio je četiri albuma: "Kroz“,"Funkcija života u e – molu“, "Vasduh“ i "Kovilje“.

"Prošle godine smo svirali jedan sličan koncert u Pozorištu Lutaka Mostar gdje je bilo super a ovaj put u Hrvatskom narodnom kazalištu uz super zvuk i svjetlo. Ambijent je savršen za naše pjesme jer one traže velike i male teatre, mjesta gdje se tišini dozvoljava postojati, što našim melodijama paše, jer jedino tako imaju smisla i rade", kazao je Mara.

Trema je, prema njegovim riječima, dio koncerta i bez nje ne bilo moguće iznjedriti nesvakidašnje stvari i ono zbog čega se  nakon koncerta i dalje priča o tome.

"Ne imati tremu znači nije Vam stalo. Mi je još uvijek imamo i vjerujem, dok nam ovaj intelekt vlada organizmom imat ćemo je uvijek. Muzika koju mi stvaramo, je uistinu posebna, jedinstvena i mi vjerujemo lijepa, zato još uvijek i uživamo u njoj", kazao je Mara.

Cijena ulaznice je 10 KM, a mogu se rezervirati na broj 063 019 019 ili porukom na Facebook stranici Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

"Svirati pred svojom publikom i prijateljima je uvijek poseban osjećaj. Zato vjerujem da će tako biti i sada. Zato Dario i ja pozivamo sve ljude koji vole ovaj melos i one koji će nas prvi put gledati i slušati da dođu na koncert, garantiramo da će biti odlično", poručio je Mara.

G. Lujanović / Dnevnik.ba