Article_Top_970x250

Proslavljen blagdan sv. Josipa u župi Marijin Dvor u Sarajevu

zaštitnik župe

Proslavljen blagdan sv. Josipa u župi Marijin Dvor u Sarajevu

ožu 19, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: KTA

Vukšić je podvukao da bi i današnji čovjek trebao razmišljati o nasljedovanju Josipova primjera na raznim područjima osobnog i društvenoga života.

Župa svetog Josipa Marijin Dvor danas slavi svog nebeskog zaštitnika Svetog Josipa, javila je KTA, prenosi Fena.

Središnje Misno slavlje predvodio je vojni biskup u BiH monsinjor Tomo Vukšić uz koncelebraciju 14 svećenika i asistenciju đakona.

U prigodnoj propovijedi biskup Vukšić istaknuo je njegovu ulogu na početku Isusova života na zemlji, dodavši da je svoje poslanje obavio časno, samozatajno i tiho, odrekavši se pri tomu prava na svoju riječ i izabravši djelovati u šutnji za Isusa.

Biskup Vukšić pojasnio je da se o sv. Josipu, usprkos izostanku njegovih riječi, iz Evanđelja saznaje dosta. Iz tih zapisa proizlazi, podsjetio je biskup Vušić, da je Josip uzoran sluga Božji i prijatelj ljudi, snažan na djelu, odlučan i razborit u važnim životnim izborima, uvijek poslušan Božjoj volji i u službi dobra, hrabar u teškim trenucima, vjeran i brižan zaručnik i poočim, sposoban brinuti se za svoju obitelj, ustrajan u vjernosti, savjestan u izvršavanju građanske dužnosti, dobar zanatski radnik te ga se ljudi sjećaju još dugo poslije njegove smrti.

Vukšić je podvukao da bi i današnji čovjek trebao razmišljati o nasljedovanju Josipova primjera na raznim područjima osobnog i društvenoga života.

Dodavši da je između svih važnih vrednota, koje se nadahnjuju na Josipovu svetačkom primjeru, posebice bitna tema rada i radnika.

Govoreći o radničkoj dimenziji sv. Josipa, biskup Vukšić ukazao je na mnoge nepravde koje pogađaju suvremenog čovjeka: nedostatak prilike za rad, neredovita i nepravedna plaća, gaženje zdravstvenih i mirovinskih prava... I sve drugo što ugrožava ljudsko dostojanstvo.

- Ne poštuju se uvijek prava žene, majke i djece niti svima osigurava dovoljno odmora i slobodnoga vremena za obiteljski, kulturni, socijalni i vjerski život - kazao je, između ostaloga, biskup Vukšić, javila ja KTA.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250