StoryEditor
MILA, MATEA I ANJA

Prijateljice i trenerice nižu brojne uspjehe s mažoretkinjama iz Čitluka

Piše Nikolina Turić  /  18.08.2021., 16:48h
Tri prijateljice koje su svoju karijeru započele u Mostarskim mažoretkinjama ostvarile su svoj san. Osim svog prijateljstva došle su na ideju osnovati klub mažoretkinja u Čitluku. U razgovoru s Dnevnik.ba trenerice su govorile o svojim početcima, nastanku kluba u Čitluku, natjecanjima, putovanjima i uspjesima.

Mažoretkinje Općine Čitluk su nastale 2018. godine dogovorom tri prijateljice koje su svoju karijeru započele u mostarskim mažoretkinjama. Riječ je o Anji Andričević, Matei Miličević i Miloj Blažević.  Njihovu ideju podržali su  brojni Čitlučani, pa je cijela priča jako brzo i kvalitetno zaživjela.

Trenutno klub broji oko 60 članica koje su raspoređene u tri dobne skupine pod okriljem trenerica Anje i Matee i to kadeti, juniori i seniori.

“Kao i na sve i na našu Udrugu jako je utjecala situacija s korona virusom, pa je dosta članica moralo pauzirati i odustati od treninga, a većinu njih očekujemo natrag uskoro”, kazala je Anja. 

“Djevojke i trenerice su na ljetnoj pauzi. Nakon dobro odrađenog državnog natjecanja na kojem su naše djevojke osvojile pregršt medalja te se popele na sam vrh u Bosni i Hercegovini, imamo zasluženi odmor”, ističe Mila.  

“Međutim, vraćamo se treninzima već krajem ovog mjeseca i kreću pripreme za sljedeće Državno prvenstvo koje je planirano u 2022. godini. Uz pripreme za natjecanje, u planu imamo nekoliko događaja unutar udruge, kao što su razne zajedničke aktivnosti za trenutne i buduće članice te čak i njihove mame. Planiramo i nastupe te i jedno putovanje za naše članice”, zaključila je Matea. 

U ovoj godini, bilo  je jako malo nastupa, ali prije toga su uspjele otputovati i predstaviti se u Cavtatu na ljetnom karnevalu gdje se nadaju da će uspjeti otići i dogodine, nastupale su u Vukovaru i  Ohridu na Europskom kupu mažoretkinja.

“Odradile smo brojne nastupe u našoj županiji poput Božićnog malonogometnog turnira u Mostaru, Malonogometnog turnira MZ Općine Čitluk, Ljubuškog karnevala, Humanitarnog turnira Loptom Do Dobrote, na utakmicama MNK Brotnjo, Danima berbe grožđa Brotnjo i mnogim drugima”, izjavila je Mila.  

Mažoretkinje Čitluk su se do sada predstavile na tri državna prvenstva i dva Europska kupa mažoretkinja, te osvojile 19 medalja, od toga 5 zlatnih, 8 srebrenih i 6 brončanih. Uložen je jako velik trud, kako od strane djevojaka koje treniraju tako i od strane trenerice. 

“Puno je odricanja, znoja i suza bilo prisutno. Ono što je najvažnije je da su se mnoga prijateljstva razvila iz ovoga i razvit će ih se još mnogo. Također, mnogo nam znači podrška roditelja i drugih ljudi koji su nam uvijek bili spremni pomoći i pružiti podršku. Ono što već sada možemo obećati je da dogodine očekujemo još mnogo medalja koje će pripasti mažoretkinjama Čitluk”, rekla je Anja.

Na pitanje kako im se mogu pridružiti sve zainteresirane djevojčice i djevojke Anja odgovara da će upisi biti u rujnu. Za dodatne informacije možete ih kontaktirati na njihovoj Instagram stranici  @mažoretkinje Čitluk i Facebook stranici “Mažoretkinje Općine Čitluk”. Trenerice garantiraju odličnu zabavu, puno putovanja, osmjeha, uspomena i prijateljica. 

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 10:59