Article_Top_970x250

Prekrasna Mirna iz Busovče otvorila vlastiti krojački salon: "U svaki detalj uložila sam ljubav!"

pozitivna priča

Prekrasna Mirna iz Busovče otvorila vlastiti krojački salon: "U svaki detalj uložila sam ljubav!"

srp 03, 2020

Piše: Jurija Milović

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

foto: J.M.

Mirna Jovanović, 24-godišnjakinja iz Busovače, jedna je od rijetkih koja zna što želi i ne boji se slijediti svoje snove. Nakon završene srednje škole upisala je matematiku, a ubrzo i donijela odluku da napusti fakultet i upiše tečaj šivenja, te ispuni svoj san iz djetinjstva - da bude dizajnerica.

Mirna Jovanović na našem portalu prvi puta spominje se jo 2018. godine, kada smo pratili same početke njene dizajnerske karijere. Mirna se u startu isticala kreativnošću i voljom, te su rezultati došli jako brzo. 

"Posao je službeno pokrenut na Instagramu, a već s prvim narudžbama - glas se proširio", prisjeća se Mirna.

Otad, dodaje, radi uglavnom zahvaljujući preporukama.

Mirna je aktivna sportašica, trenerica i dizajnerica. Svoj posao proširila je, pa tako od prošloga ljeta Mirna radi i dekoraciju za slavlja, organizaciju i brine se da svaki detalj njenom klijentu bitnoga dana prođe savršeno.

"Mnogo toga se promijenilo od 2018. Posao je rapidno rastao, dan je bivao sve kraći i gotovo svaku noć posljednje dvije godine radim do zore. Hvala Bogu - radim to s ljubavlju pa mi ništa nije teško. Imam volje i energije za troje", zaključuje vesela djevojka.

Mirna je nedavno otvorila vrata vlastitog krojačkog salona, koji, budimo iskreni, više nalikuje umjetničkom ateljeu, a djevojka ističe kako je sve uredila sama, te da je većinu namještaja reciklirala.

Unatoč pauzi od tri mjeseca, usljed pandemije, Mirna nije demotivirana. Važno joj je, kako navodi, ostati dosljedna, ustrajna i ne odustati. Jedino tako rezultati - neće izostati.

Mirnin krojački salon se nalazi u njenoj rodnoj Busovači, a Mirna je ponosna jer je uspjela ostati svojom (i na svome) u društvu koje jede individualnost. 

Dnevnik.ba