Article_Top_970x250

Poruka glumice Helen Mirren: Prekrasna kultura kazališta opstat će dok smo živi

svjetski dan kazališta 2021.

Poruka glumice Helen Mirren: Prekrasna kultura kazališta opstat će dok smo živi

ožu 27, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ljudska bića jedna drugima pričaju priče otkad su se pojavila na ovom planetu. Ta će prekrasna kultura kazališta opstati dok god budemo živi, napisala je britanska glumica Helen Mirren u poruci povodom Svjetskog dana kazališta koji se obilježava 27. ožujka diljem svijeta.

Danas, 27. ožujka, diljem svijeta obilježava se Svjetski dan kazališta. Autorica ovogodišnje Međunarodne poruke povodom Svjetskog dana kazališta je Helen Mirren, britanska televizijska, filmska i kazališna glumica. 

Poruka Helen Mirren za Svjetski dan kazališta 2021.: 

"Proteklo je razdoblje bilo iznimno teško za izvedbe uživo, a mnogi su se umjetnici, tehničari i kazališni suradnici našli na kušnjama u profesiji koja je ionako ispunjena nesigurnošću.

Možda im je upravo ta uvijek prisutna nesigurnost omogućila da lakše prežive ovu pandemiju oslonivši se na svoju hrabrost i dosjetljivost.

Njihova je mašta u ovim novim okolnostima već pronašla nove domišljate, zabavne i dirljive načine komunikacije, dijelom, naravno, zahvaljujući i internetu.

Ljudska bića jedna drugima pričaju priče otkad su se pojavila na ovom planetu. Ta će prekrasna kultura kazališta opstati dok god budemo živi.

Kreativni nagoni pisaca, dizajnera, plesača, pjevača, glumaca, glazbenika i redatelja nikad neće biti ugušeni, a u bliskoj budućnosti opet će procvati, ispunjeni novom energijom i novim razumijevanjem svijeta koji svi zajedno dijelimo."

Autorica hrvatske poruke je Branka Cvitković, nacionalna dramska prvakinja iz Zagreba, a njenu i poruku Helen Mirren prije večerašnje predstave u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru pročitat će Robert Pehar, dramski prvak te kazališne kuće. 

G.L. / Dnevnik.ba