Article_Top_970x250

Pomladak HNK Neum ostvario zapažen rezultat u Sarajevu

Djeca kao primjer odraslima

Pomladak HNK Neum ostvario zapažen rezultat u Sarajevu

sij 16, 2018

Piše: Nikolina Lovrić

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U Neumu se toliko toga može s pravom iskritizirati, no sportu i sportskim domašajima mladih Neumljana možemo jedino skinuti kapu s glave i oduševljeno se pokloniti.

Nesebičan doprinostakvoj slici jedine primorske općine u BiH prethodnih su dana dali i malci HNK Neum zajedno sa svojim trenerom, upravom kluba te roditeljima koji su ih pratili na jedanaesti Šampion junior kup u Sarajevo. Na ovom, jednom od najvećih međunarodnih turnira u okruženju, nastupile su 163 ekipe iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije te Crne Gore.

Među njima i djeca neumske nogometne škole, ekipe dviju generacija 2008. i 2009. godišta.

Kako za Dnevnik.ba govori Ivan Matić, trener HNK Neum, mali su neumski nogometaši pokazali da se mogu uspješno boriti i među velikom i jakom konkurencijom poznatih nogometnih škola i klubova što je pokazao i plasman među osam najboljih ekipa za obadvije generacije.

Tako je godište 2009.u ukupnom poretku zauzelo peto mjesto, dok su starije kolege generacije 2008.uhvatili odličnu sedmu poziciju odmah iza poznate Crvene Zvezde.

Matić osobito naglašava kako su u četvrtfinalu oba neumska predstavnika poražena od osvajača turnira, FK Dar te SF Bambinosa što je podatak koji govori sam za sebe.

Mladi su neumski nogometaši zajedno sa roditeljima koji su ih pratili na ovo bitno sportsko putovanje bili smješteni u sarajevskom hotelu Hollywood čijem se osoblju i njihovu gostoprimstvu u ime roditelja i djece, trener Matić posebno zahvaljuje.

No više od svega u svojoj izjavi za Dnevnik, trener srčanih neumskihdečkiju ističe kako je najzahvalniji svojim nogometašima koji su se usprkos svojim mladim godinama ponašali kao najzreliji reprezentativci od prvog do zadnjeg dana turnira, a onda i roditeljima koji su cijelo vrijeme bili na usluzi treneru te Upravi kluba koji im je omogućio putovanje do Sarajeva.

Naposljetku, Matić ističe kako je sportska budućnost Neuma uz ovakav podmladak zajamčena kako na karti BiH tako i šire, te zbog toga djecu koja požrtvovno treniraju te daju sebe za najbolju promociju Neuma treba još kvalitetnije podržati te im omogućiti još bolje uvjete treniranja.

U Neumu se toliko toga može s pravom iskritizirati, no sportu i sportskim domašajima mladih Neumljana možemo jedino skinuti kapu s glave i oduševljeno se pokloniti.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250