StoryEditor

Pismo branitelja: Nitko iz HVO nema pravo surađivati sa zločincem Paragom

Piše D  /  29.07.2021., 19:34h

Pismo prenosimo u cijelosti:

„Gospodine Marušiću jesu li Vam poznate sljedeće činjenice? Pored zločina nad talijanskim humanitarcima “nevini” Hanefija komandant ima na teretu i sljedeće zločine: Tijekom potrage za tijelima ubijenih humanitaraca na planini Radovan, nađeno je još jedno tijelo. Radilo se o tijelu pripadnika HVO-a koje je identificirano kao Miji Milić i koje je banda na čelu s “velikim” komandantom ubila tjedan dana ranije od ubojstva talijanskih humanitaraca. Drumski razbojniici na čelu s komandantom Hanefijom su ga zaustavili u kanjonu Guser prilikom povratka iz Novog Travnika za Uskoplje i odveli ga na planninu Radovan, pljačkali i zvjerski ubili. Dobri braco iliti komandant Hanefija nije odgovarao za ovaj zločin. Na lokaciji Guser nestali su i Rafael Žilić iz Travnika, i Ante Đepina iz Travnika i već navedeni Miji Milić iz mjesta Krupa, općina Uskoplje.

Sve su ovo nedjela i zločini koji se pripisuju i koje je počinio “veliki” i “nevini” komandant tzv. Armije RBiH, Hanefije Prijica kako ga njegova sestra zove, a za koji njen brat nije odgovarao.

Vidi sad ovo gospodine branitelju mnogopoštovani Marušiću: Selo Bojska, općina Uskoplje, dana 22. veljače u selu Bojska u hrvatskoj obiteljskoj kući Okadar pronađeni su izmasakrirani i ubijeni Franjo Okadar i njegova kći Finka Okadar. Na tijelima su bili vidljivi tragovi zlostavljanja, ubodi nožem, odrezan nos i uho, ubodi po svim dijelovima tijela, a na tijelu Finke pored tragova masakra uočeno je da nema donjih djelova odjeće to jest da je vjerojatno i silovana! U blizini kuće nađena su beživotna i izmasakrirana tijela Ilije Okadara i njegove sestre Pavke Okadar koji su živjeli u zajedničkom kućanstvu sa Franom i Finkom Okadar i koji su rodbinski povezani.

Osumnjičeni za zločin i masakr nad obiitlji Okadar pripadnici tzv Armije RBiH komandanti Semin Rustempašić i “dobri” braco i veliki humanitarac i još veći komandant Hanefija Prijić.

Gospodin Marušić danas je 25 godina od osnivanja velikog i časnog HVO-a i dans je naša fešta, ali vama osobno gospodine Marušiću, ja časni pripadnik HVO-a odričem pravo da opravdavate i branite komandante tzv. Armije RBiH koji su zločinci, drumski razbojnici i dobre brace lijepih i poštenih seka.“ stoji na kraju pisma.

 

(Izneseni stavovi i navodi nisu nužno stavovi Dnevnik.ba i uredništvo ni na koji način ne garantira za istinitost navedenih navoda. Autor je odlučio ostati anoniman radi svoje sigurnosti s obzirom da živi u BiH)

26. travanj 2024 12:51