Article_Top_970x250

Paprene cijene na Jadranu: Koliko košta godišnji odmor u BiH i susjedstvu

usporedba

Paprene cijene na Jadranu: Koliko košta godišnji odmor u BiH i susjedstvu

lip 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Arhiva

Naglim porastom temperatura i sezona godišnjih odmora već je uveliko počela.

I ove godine najjeftinija opcija je ljetovanje na bh. moru. Apartman za četveročlanu obitelj u Neumu u trajanju od sedam dana s uključenim doručkom košta oko 800 KM.  

Privatni apartmani

"S obzirom na to da smo jeftiniji od Hrvatske i Crne Gore, turisti uzimaju apartmane na duži period. U samom središtu Neuma je gužva, a srpanj i početak kolovoza skoro kod svih su popunjeni. Ja sam u Primorskoj ulici, pored centra, i kod nas još ima mjesta. Hoteli su, koliko sam čula, skoro pa popunjeni. Kod mene je noćenje 20 maraka po osobi", rekla je za Dnevni avaz Sabina Hamzić, vlasnica jednog apartmana.

Oni koji odluče ljetovati na hrvatskom primorju ili uvijek popularnoj Makarskoj rivijeri, prema ponudama, za sedmodnevno ljetovanje za četveročlanu obitelj moraju izdvojiti između 1.500 i 3.000 KM.

Prema portalu Booking.com, mnogi su već rasprodali smještaje. Vlasnici apartmana izbjegavaju izdavanje na nekoliko dana, a i ako se odluče za to, cijena je dosta viša.

Ulcinj jeftiniji

Većina bh. građana godinama putuje u Crnu Goru s uvjerenjem da će proći mnogo jeftinije nego u Hrvatskoj. Ipak, turistički radnici upozoravaju da je to točno samo za Ulcinj i okolna mjesta, dok su cijene u ostatku Crne Gore blizu onima na Hrvatskom primorju.

Najjeftiniji sedmodnevni boravak za četveročlanu obitelj prema portalu Booking.com, košta od 721 KM u Ulcinju do 1.499 KM u Budvi.

Dnenvik.ba

Article_Bottom_970x250