Article_Top_970x250

Ovo je Mostar: Svi smo mi Bata Puljić

o karnevalu

Ovo je Mostar: Svi smo mi Bata Puljić

velj 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: hercegovina.in

Mostar je proteklih dana imao svoj karneval, kao što ga je i imao prethodnih godina. Tradicionalno, karneval se organizira u mostarskom naselju Centar 2. Kako tradicija nalaže, na kraju karnevala se netko zapali, a ovog puta zapaljena je lutka Bukača Huzurpator, personifikacija veleposlanice BiH u Češkoj, koju je nelegalni član Predsjedništva BiH imenovao na tu dužnost unatoč činjenici da nema sveučilišnu diplomu.

Nije prošlo puno vremena od završetka karnevala da se ospe paljba iz svih oružja po organizatorima karnevala, a jedan od njih je Božidar Bata Puljić, legendarni Mostarac kojega vole i cijene svi koji vole grad na Neretvi, piše hercegovina.in.

Bata je među prvima stao u obranu Mostara i u toj borbi ostao bez noge. Iako je ostao bez dijela tijela, nikada nije napustio mostarski duh i godinama je pokretač raznih akcija koje unose duh vedrine i zabave u grad na Neretvi. Bata je uvijek spreman na akciju, spreman i na šalu na svoj osobni račun. Nova prije nove, Noć neženja, Batak party, Dubrovnik party i Mačkare su manifestacije koje Mostar čine Mostarom, a organizirao ih je upravo naš Bata. Osim toga, organizirao je i sudjelovao u bezbroj humanitarnih akcija, prikupljajući pomoć potrebitima. Bata je u gradu poznat i kao omiljeni direktor HŠK Zrinjski, a tu funkciju je obavljao od 1996. do 2000. godine i u tom periodu Plemići su po prvi puta izborili plasman u Europu.

Karneval se godinama održava u Mostaru. Paljene su lutke gradonačelnika, predsjednika vlade i to je bilo cool sarajevskoj čaršiji. Da je i sada zapaljena lutka koja predstavlja bilo kojega Hrvata, karneval bi dobio ovacije čaršije. Već viđeno na stotine i na tisuće puta. Pišite vi što god hoćete, Bata je naš, Bata je ratni heroj i humanitarac.

Svi mi smo Božidar Bata Puljić.

Dnevnik.ba