Article_Top_970x250

Ovaj video najbolje pokazuje kako zastrušujuće moćan borac je bio Cro Cop

razbijao suparnike

Ovaj video najbolje pokazuje kako zastrušujuće moćan borac je bio Cro Cop

ožu 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: Youtube

‘Imao je razarajuće napade i stekao je stil koji se bazirao na zastrašivanju i moći udarca’

Na You Tube kanalu pojavio se video o umirovljenoj hrvatskoj MMA legendi Mirku Cro Cop Filipoviću u trajanju od 5:05 minuta koji na sjajan način dočarava i objašnjava zašto je bio tako “zastrašujuć i uzbudljiv borac”, kako se u videu i spominje.

U presjeku njegove karijere i borilačkog umijeća, koje se opisuje kao “luđačka moć udaranja”…

“Jedan udarac njemu je bio dovoljan da nokautira protivnika. Bio je specijalist za bacanje udaraca u trenutku kad se protivnik to nije nadao, plasirajući udarac kad su njegovi suparnici bili izvan ravnoteže. Imao je razarajuće napade i stekao je stil koji se bazirao na zastrašivanju i moći udarca.

Njegovi nokauti bili su rezultat njegove sjajne tehnike, eskivaže i jakog udarca u jetru ili u glavu. Njegovi protivnici morali su paziti na to koji će od tih udaraca biti plasiran i to su morali odlučiti u djeliću sekunde.

Njemu je trebalo jako malo, znao je sakriti i onda plasirati udarac i na taj način je kontrolirao protivnike. Znao je plasirati udarac baš u pravom trenutku. No, najpoznatiji je bio po svom high-kicku kojim je uspavljivao suparnike. Uistinu, teško je zamisliti veću i uzbudljiviju karijeru”, stoji u opisu Mirkove borilačke tehnike.

 

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250