Article_Top_970x250

Orepić koristi korona virus da širi mržnju prema bh. Hrvatima

širitelj lažnih vijesti

Orepić koristi korona virus da širi mržnju prema bh. Hrvatima

ožu 17, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Predsjedništvo BiH

Zastupnik u Hrvatskom saboru Vlaho Orepić koristi i krizu izazvanu korona virusom kako bi širio lažne vijesti i odijum prema bosanskohercegovačkim Hrvatima.

Orepić, inače poznat kao jedini političar iz Republike Hrvatske koji se sastao s drugim bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, pokušao je proširiti lažnu vijest da su zbog izbora u HDZ-u RH otvorene međudržavne granice između Hrvatske i BiH.

Njegova izjava, srećom, prošla je prilično nezapaženo, ali to ne umanjuje njenu štetnost.

"Fiktivna prebivališta utječu i na unutarstranačke izbore u HDZ-u. Struka zatvorila, a politika otvorila granice prema BiH zbog izbora u HDZ-u koji su očito iznad i samih mjera prevencije od korona virusa. Ovo je prešlo sve granice ljudskog dostojanstva! Ovo mora prestati", poručio je Orepić.

Njegova izjava je najobičnija laž jer granice između BiH i Hrvatske nisu uopće ni bile zatvorene, a kamoli da su zatvorene pa otvorene zbog izbora u HDZ-u RH.

Podsjetimo i kako je Orepić kratko i neuspješno bio ministar unutarnjih poslova RH, pookušao se kandidirati i za predsjedničke izbore u Hrvatskoj, ali nije mogao skuppiti potpise građana potrebne za kandidaturu.

Kako bi se nekako odražo na političkoj sceni, u posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno demonizira gotovo sve vezano za Hrvate u BiH te time dobija sićušni prostor u lijevim zagrebačkim i probošnjačkim sarajevskim medijima.

Dnevnik.ba