Article_Top_970x250

Odnos Srba i Hrvata u BiH model za restart sveukupnih srpsko-hrvatskih odnosa

Radovan Kovačević za Dnevnik.ba

Odnos Srba i Hrvata u BiH model za restart sveukupnih srpsko-hrvatskih odnosa

velj 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ne možemo zaboraviti da su srpsko-hrvatski odnosi izuzetno osjetljiva, a možemo reći čak i bolna politička tema i u srpskom i u hrvatskom javnom prostoru, izjavio je Radovan Kovačević, član GO SNSD-a za Dnevnik.ba.

Odnos između Srba i Hrvata u BiH sigurno može i treba poslužiti kao model za racionalan restart sveukupnih srpsko-hrvatskih odnosa, ali i odnosa između Srbije i Hrvatske, kao zemalja matica svih Srba i Hrvata, izjavio je za Dnevnik.ba Radovan Kovačević, član Glavnog odbora SNSD-a.

Kovačević je u razgovoru za Dnevnik.ba komentirao posjetu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Zagrebu, kazavi kako je mišljenja da je temeljem modela srpsko-hrvatskih odnosa u BiH predložio Zagrebu inicijativu o nenapadanju.

„Mislim da je to dobro prepoznao i predsjednik Vučić i da je upravo na osnovu tog modela i nastupio sa inicijativom o međusobnom verbalnom nenapadanju. Njegova rečenica da Srbi i Hrvati imaju sukobe oko prošlosti, ali da nemaju sukobe oko budućnosti, potpuno je tačna i sigurno već ranije prepoznata od srpskih i hrvatskih lidera u BiH“, naglasio je Kovačević.

Samu posjetu sigurno možemo ocijeniti kao pozitivnu, dodao je, jer je jako bitno i, za početak sasvim dovoljno, da se srpski i hrvatski lideri redovno susreću i razgovaraju.

„Ne možemo zaboraviti da su srpsko-hrvatski odnosi izuzetno osjetljiva, a možemo reći čak i bolna politička tema i u srpskom i u hrvatskom javnom prostoru. Zato ne smijemo imati ni prevelika očekivanja“, izjavio je Kovačević.

J. Gudelj / Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250