Article_Top_970x250

Nikoli Vrepcu iz Kiseljaka MUP oduzeo tablice iako Zakon kaže drugačije

apsurdistan

Nikoli Vrepcu iz Kiseljaka MUP oduzeo tablice iako Zakon kaže drugačije

lip 05, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nikola Vrebac je jedan od najstarijih kiseljačkih trgovaca. Uvijek je poštivao zakone i plaćao poreze. Ono što trgovac Vrebac nije znao jeste da država ne poštuje vlastite zakone! Tako je, poštujući Zakon koji je objavljen u Službenom listu BiH, Nikola sačekao s registracijom jednog od automobila kojeg koristi za posao.

 

Prema tom zakonu, objavljenom 18.05.2020., automobil se nije morao registrirati ako mu je registracija istekla nakon 16.03.2020., to je upravo slučaj Nikole Vrepca. Ali, što važi za građane ne važi i za institucije. Ignorirajući zakon, Odsjek za administraciju Kiseljak MUP-a SBK izdao je Rješenje kojim se Nikoli Vrepcu oduzimaju tablice – iako u Zakonu izričito stoji da će takvo nešto biti moguće tek 90 dana nakon završetka Stanja prirodne nesreće. 

Inače, stanje prirodne nesreće u FBiH ukinuto je 29.05.2020. tako da po Nikolinu registarsku tablicu nitko nije smio doći do 29.08.2020.! No, Uprava za administraciju ne da nije čekala 90 dana od završetka Stanja nesreće, nego nisu dočekali ni prvi dan završetka Stanja nesreće! Izdali su rješenje o oduzimanju registarskih tablica 25.05.2020.

Naravno, kao pošteni građanin, Nikola je i ovaj put platio svu štetu nastalu nefunkcioniranja države, iako je zakon na njegovoj strani. 

Ipak, ostao mu je gorak okus nepravde. Nakon šteta nastalih Koronavirusom, šteta nastalih naredbama različitih Kriznih stožera, ovaj gospodarstvenik pretrpio je i dodatnu štetu neprovođenja zakona od strane institucija zaduženih za provođenje zakona! 

Kao i brojni drugi gospodarstvenici, i ostali građani, i Nikola Vrebac se nadao da će država provesti bar neke od obećanih mjera koje je donijela. To je ostala tek pusta nada i još jedna lekcija onima koji misle da je provođenje zakona ispravna stvar. 

Dnevnik.ba