Article_Top_970x250

Nakon što je osvojila sve što se moglo za BiH mlada Hrvatica iz Viteza odsad će medalje osvajati za Hrvatsku

Jedna od najtalentiranijih igračica

Nakon što je osvojila sve što se moglo za BiH mlada Hrvatica iz Viteza odsad će medalje osvajati za Hrvatsku

sij 10, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Od 1. siječnja 2020. Dora Ćosić nastupat će pod hrvatskom zastavom. Riječ je o mladoj Hrvatici iz Viteza (2005. godište), perspektivnoj stolnotenisačici koja je dosad nastupala za BiH.

Na svjetskoj rang listi Ćosić drži 20. mjesto, dok je u Europi na 9. mjestu. U BiH je osvojila sve što se moglo, bila je državna prvakinja od najmlađih kadetkinja, do juniorki.

- Prvo bih htjela zahvaliti IO HSTS-a, Renatu Čengiću, Darku Arapoviću i Goranu Radanoviću na ukazanom povjerenju i nadam se da ću ga svojim radom i pristupom opravdati. Za Hrvatsku sam se odlučila jer ovdje vidim prostor za razvoj. Također, htjela bih zahvaliti mom matičnom klubu CM Vitez, trenerima Igoru Stjepiću, Ivanu Bobašu i kondicijskoj trenerici Dajani Maroš, savezu BiH, kao i izbornicima, treneru Nihadu Ajaniću Aji te svima koji su me podržavali na mom putu - istaknula je Dora Ćosić te je na kraju, što je i logično, zahvalila svojim roditeljima, pišu SportskeNovosti.

- Njeni roditelji su izrazili želju da Dora igra za Hrvatsku i mi smo to prihvatili. Ona će nastupati pod našom zastavom na međunarodnim turnirima, naravno, ako to zasluži po propisanim kriterijima - istaknuo je Renato Čengić, direktor HSTS-a.

Dora ima dvostruko državljanstvo, ali u ekipnoj konkurenciji neće moći nastupati još tri godine. No, u pojedinačnoj konkurenciji to može odmah. Inače, Dora je članica STK CM-a Vitez, za koji će sigurno igrati do kraja sezone 2019./2020., nakon čega bi se preselila u Zagreb, gdje bi i nastavila školovanje.

- To je praktički logičan rasplet, već je neko vrijeme trenirala s nama. Riječ je o izvrsnoj osobi, vrijednoj, talentiranoj, koja već ima i neke rezultate, kao i nekoliko dobrih ‘skalpova’ - zaključio je Darko Arapović, izbornik ženskih omladinskih selekcija.

Dnevnik.ba