StoryEditor
ide do kraja

Najveći grobar države

Piše Bruno Bošnjak  /  09.05.2022., 07:42h
Izetbegović će tako, vjerojatno, doći i na ovotjedni sastanak pod medijacijom eurodužnosnika, ponoviti ove najnovije mantre i ustvditi kako nema uvjeta za dogovor.

U svjetlu novih informacija kako je prije nekoliko tjedana odbio sudjelovati u pregovorima u Bruxellesu u kojima bi posredovali najviši dužnosnici EU i predsjednik Francuske, još se jednom potvrđuje teza da je Bakir Izetbegović išao od sastanka do sastanka, provodeći ugodne noći i u neumskom hotelu, s jasnom namjerom - da se ne dogovori.

Kad je iscrpio sve "argumente" o glavnoj temi - izbornom zakonu, nakon što su drugi bošnjački pregovarači konstatirali da je postignut dogovor o izbornom modelu te nakon što je, kao kruna svega, Dragan Čović pristao i na kompromis glede ovlasti Doma naroda FBiH, što je šefu SDA bio glavni joker u pregovorima, isti je iz rukava morao izvući neki razlog da sve sruši. A to je, ispostavilo se na kraju, njegova procjena da je Čovićevo ponašanje štetno za BiH zbog čega je odlučio nastaviti provoditi nasilje nad svim Hrvatima.

Čović, ne ulazeći u to je li njegovo ponašanje štetno ili ne, nije značajnije mijenjao politiku i ponašanje od početka ovociklusnih pregovora pa ako je to argument - onda Izetbegović nije trebao doći niti na jedan sastanak na ovu temu.

Izetbegović će tako, vjerojatno, doći i na ovotjedni sastanak pod medijacijom eurodužnosnika, ponoviti ove najnovije mantre i ustvditi kako nema uvjeta za dogovor.

Ušićarit će se i tako još koju tisuću glasova "probosanskih patriota" i državu gurnuti u najdublju provaliju od potpisivanja Daytonskog sporazuma.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 02:12