StoryEditor
Ketti Pet Shop

Mostarci su nama pomogli da uspješno poslujemo, a mi smo pomogli mnogim Mostarcima da zavole kućne ljubimce

Nikolina TurićPiše Nikolina Turić  /  03.01.2022., 13:13h
Menadžerica odnosa s kupcima tvrtke Ketti d.o.o. Nejra Aljović u razgovoru za Dnevnik.ba govorila je što Ketti Pet Shop svojim kupcima pruža, podijelila je savjet o brizi i njezi kućnih ljubimaca. Inače Ketti Pet Shop nalazi se u ulici Biskupa Čule u Mostaru i već šestu godina svojim kupcima nudi najkvalitetniju hranu i opremu za njihove kućne ljubimce.

Ketti Pet Shop nalazi se na adresi Biskupa Čule b. b. u Mostaru, a otvoren je od 2016. godine. Već šestu godinu za redom pružaju usluge vlasnicima kućnih ljubimaca u Mostaru.

„Veza između nas i Mostaraca je dvosmjerna. Oni su pomogli nama da poslujemo uspješno, a mi smo utjecali na to da mnogi Mostarci zavole kućne ljubimce. Svake godine primjetan je sve veći broj kućnih ljubimaca u Mostaru“, rekla je Nejra Aljović, menadžerica odnosa s kupcima.

image

Ketti Pet Shop

N. TURIć - Dnevnik.ba

Ketti Pet Shop trenutno ima pet trgovina u Bosni i Hercegovini u kojima svojim kupcima nudi veliki izbor hrane za njihove ljubimce, opreme, ali i savjetovalište. Uskoro će otvoriti pet shop u Čapljini. U njihovim trgovinama se mogu pronaći najkvalitetnija hrana i oprema za ljubimce.

„Nije dovoljno samo imati kućnog ljubimca i kupovati hranu i opremu, potrebno je znati ispravno se brinuti o svom ljubimcu, kako bi on bio zdrav i veseo, a vlasnicima vraćao ljubav u cijelosti“, kazala je Aljović.

Aljović dodaje kako u njihovoj poslovnici u Sarajevu imaju i veterinarsku stanicu za kućne ljubimce gdje veterinari rado nude kompleksnije savjete za vlasnike kućnih ljubimaca za cijelo područje Bosne i Hercegovine.

image

Ketti Pet Shop

N. TURIć - Dnevnik.ba

„U ponudi najčešće imamo više vrsta ptica, zečeve, hrčke i više vrsta akvarijskih ribica. To su životinje koje je lako održavati, ne zauzimaju mnogo postora u kući ili stanu, a vlasnici ih jako brzo zavole“, rekla je Aljović.

Ističe kako su ove vrste kućnih ljubimaca praktične jer brigu o njima mogu preuzeti i djeca, te tako stjecati radne navike i obaveze, ali i razvijati osjećaje empatije za druga živa bića.

„Kada govorimo o brizi za kućne ljubimce prije bih rekla da se radi o užitku. Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca nam svjedoče o poboljšanju kvalitete života nakon što su nabavili kućnog ljubimca. To se posebno korisno pokazalo sada u vrijeme pandemije korona virusa, kada nam je uveliko smanjena komunikacija sa drugim ljudima“, kazala je Aljović.

image

Ketti Pet Shop

N. TURIć - Dnevnik.ba

Dodaje kako Mostarci vole i kupuju životinje kao poklon dragim osobama. Najčešće se odlučuju za akvarije i ribice. Možda ta simpatija prema ribicama, veli, dolazi iz činjenice da Mostarci odrastaju i žive na jednoj od najljepših rijeka u Bosni i Hercegovini.

„Najvažnije je da svaka životinja koja boravi u kući ili u stanu ima svoj kutak, gdje može provoditi vrijeme i gdje će se osjećati zaštićeno. Za životinje je vrlo važno da dovoljno vremena provode u šetnji, ako se radi o psima ili mačkama. Zatim, od higijene kućnih ljubimaca zavisi njihovo ali i zdravlja vlasnika. Ako su kućni ljubimci psi i mačke, onda bi trebali ići na redovne veterinarske preglede. Važno je da vlasnik kućnog ljubimca hrani pravilno, prema preporukama struke“, rekla je Aljović.

Dodaje kako je važno pružiti ljubav kućnim ljubimcima, te da će nam oni tu ljubav vratiti.

image

Ketti Pet Shop

N. TURIć - Dnevnik.ba

„Nitko ne bi trebao nabaviti kućnog ljubimca ako nije u stanju pružiti minimum njege i ljubavi“, zaključila je Aljović.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 09:48