Article_Top_970x250

Mladenci iz Hrvatske sve češće slavlja organiziraju u Hercegovini

značajne uštede

Mladenci iz Hrvatske sve češće slavlja organiziraju u Hercegovini

lip 29, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Arhiva

Mladi iz Dubrovnika najčešće odlaze u Neum na svadbenu večeru, a kako kažu ovdašnji vlasnici svadbenih prostora, znaju uštedjeti i do 4000 eura.

Mnogi iz Hrvatske idu u potragu za nižim cijenama u Bosnu i Hercegovinu.

Razlog tome su niske cijene stolica zbog kojih dolaze u različitih mjesta, od Posušja, Gruda, Širokog Brijega, Mostara, Čapljine do Neuma. Kako piše Večernji.ba o jednom novopečenom bračnom paru iz Dalmacije, stolicu su platili samo 45KM.

- Ranijih godina dolazili smo ovdje na svadbe prijatelja i možemo reći da je neusporedivo u odnosu na bilo gdje drugdje. Prije svega, dočekuje nas dobro raspoložena i zadovoljna posluga, gost je na prvom mjestu, a onda jelovnik. U svatovima naših prijatelja u kojima smo bili u Hrvatskoj vagao se svaki komad sira ili suhomesnatih proizvoda, a stolica se plaćala od 80 KM do 150 KM. Hercegovina je primjer kako se organizira svadba i kako se odnosi prema gostu. Ako budemo opet stupali u brak, opet u Hercegovinu - ispričali su za Večernji.ba.

Prenapuhane i visoke cijene u Hrvatskoj komentirali su i vlasnici svadbenih salona, ističući kako je najgore kada smanje cijene stolica, a povise cijene pića, tako da samo prividno daju dojam popusta.

-  Pa mi znamo da im, kad zatvore financijsku konstrukciju svoje svadbe, neće ostati puno novca, ali će im ostati barem nešto da mogu započeti svoj zajednički život. U susjedstvu im daju cijenu stolice veću od 100 KM, pa što im ostaje na kraju? To je sramotno - rekao je vlasnik svadbenog salona iz zapadne Hercegovine za Večernji.ba.

Osim toga, mladi iz Dubrovnika najčešće odlaze u Neum na svadbenu večeru, a kako kažu ovdašnji vlasnici svadbenih prostora, znaju uštedjeti i do 4000 eura.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250