StoryEditor
podcast bura

Mladen Mišurić Ramljak: Želimo od Kiseljaka napraviti mjesto ugodnog življenja

Piše desk  /  29.05.2022., 14:58h

Načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak u Podcastu Bura govorio je o planovima za razvoj Kiseljaka kao mjesta ugodnog življenja.

Ramljak je istaknuo kako je Kiseljak bio zapuštena sredina no nakon rata je doživio procvat. Govorio je o otvaranju radnih mjesta, izgradnji poslovnih zona te prijateljskom ozračju za poslovanje. Naveo je kako je u Kiseljaku „buknula“ stanogradnja, no pojasnio je kako prije rata ona i nije bila razvijena.

„Najvažnije je imati viziju razvoja prostora, znati što se od prostora želi napraviti“, izjavio je Mišurić Ramljak u razgovoru s voditeljem i urednikom Podcasta Bura Juricom Gudeljom.

Također, govorio je i o međunacionalnim odnosima u Kiseljaku i općenito u BiH istaknuvši kako u ovoj srednjobosanskoj općini gotovo i nema međunacionalnih incidenata.

Kao glavni problem s kojim se općina suočava, kao uostalom i cijela BiH istaknuo je demografska kretanja koja su negativna, no naveo je i kako postoje primjeri povratka iz inozemstva.

Jedna od tema razgovora bila je i prodaja zemljišta na području Kiseljaka strancima iz arapskih zemalja za koju smatra da nije dobra i da malo toga dobrog donosi lokalnoj zajednici. Opširnije pogledajte u videu.

Dnevnik.ba

02. prosinac 2022 10:15