StoryEditor
Podcast BURA

Milan Šutalo: Washington je adresa za rješavanje problema Hrvata u BiH

Piše desk  /  19.05.2022., 18:22h

Dugogodišnji novinar Milan Šutalo u novom izdanju Podcasta Bura rekao je kako predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović ima potpuno pravo uvjetovati ulazak Švedske i Finske u NATO savez rješavanjem problema vezanih za Izborni zakon BiH odnosno izbor legitimnih političkih predstavnika.

Šutalo je mišljenja kako se politički problemi u BiH mogu riješiti "za pet minuta" ukoliko to Amerika želi i kako je uvjetovanje proširenja NATO saveza jedan od načina da se visoke američke dužnosnike "natjera" da saslušaju probleme s kojima se većina građana BiH suočava.

Također, u razgovoru s urednikom i voditeljem Podcasta Bura Juricom Gudeljom, Šutalo je analizirao predstojeće izbore, govorio je o tomu trebaju li hrvatske stranke uopće kandidirati kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva i zbog čega unatoč tomu što se Izborni zakon nije promijenio stranke HNS-a trebaju izaći na izbore.

Osvrnuo se na ulogu međunarodne zajednice u BiH istaknuvši kako su se zapadni diplomati nebrojeno puta licemjerno ponijeli prema stanovnicima BiH, kako su nasilno mijenjali Daytonski mirovni sporazum BiH i poticali bošnjačku politiku na nepoštivanje Ustava BiH.

Govorio je i o svojoj novinarskoj karijeri te ulozi urednika u razvoju mladih novinara.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 16:16