Article_Top_970x250

Martin Zlomislić za Dnevnik.ba: Volio bih igrati Ligu prvaka i debitirati za reprezentaciju

intervju

Martin Zlomislić za Dnevnik.ba: Volio bih igrati Ligu prvaka i debitirati za reprezentaciju

lis 12, 2020

Piše: Azra Isic

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Vratarska pozicija je vitalna za svaku momčad koja teži velikim postignućima. Kada momčad ima sigurnog vratara, golovi koje postignu napadači bit će isplativiji. Martin Zlomislić ima samo 22 godine, a prije tri godine debitirao je za prvu momčad NK Široki Brijeg. Martin se već ističe svojom kvalitetom unatoč mladosti i to su prepoznali i selektori "U-21" reprezentacije BiH. S mladom reprezentacijom je igrao protiv Velsa i Moldavije i pozvan je na sljedeću utakmicu protiv Njemačke.

Ljubitelji nogometa kažu kako je se najbolji napad razvija na temeljima dobe obrane i da svaka momčad mora početi graditi na temeljima u obrani. Zato su vratari toliko važni u svakoj momčadi. Zašto ste odlučili biti vratar, a ne igrati na drugoj poziciji?

Vratar sam postao slučajno, još dok sam bio dijete. Počeo sam kao igrač i prilikom jedne utakmice ozlijedio se golman. Meni su rekli da stanem na gol. Dobro sam branio i tako sam postao golman.

 

Prije tri godine bio je to vaš prvi profesionalni nogometni debi sa Širokim Brijegom, timom u kojem trenutno igrate. Kako vam je igrati u Pecari?

Da, prije tri godine sam debitirao za prvu momčad. Igrali smo protiv Željezničara na Pecari, nažalost izgubili smo 0:1, ali tu utakmicu ću uvijek pamtiti. Na Pecari je super igrati, pred našim navijačima, atmosfera je uvijek dobra.

 

Imate li neku omiljenu momčad u kojoj bi voljeli igrati? Koje su vaše ambicije u svijetu nogometa?

Moja omiljena momčad je Barcelona. A u svijetu nogometa volio bih zaigrat u Ligi prvaka i debitirati za “A reprezentaciju”.

 

Tko je tvoj idol među golmanima?

Moj idol u svijetu nogometa je Gianluigi Buffon. Odrastao sam gledajući njega kako brani za Juventus. Uvijek sam volio tu njegovu smirenost na golu i način branjenja.

 

Za bh. reprezentaciju "U-21" igrali ste dvije utakmice, a primili ste samo jedan gol. Kako vam se čini reprezentacija U-21? Kako vidite svoje protivnike?

Ekipa je dobra, puno smo napredovali kao momčad, a imamo i dobre pojedince. Sve ekipe su dosta dobre na čelu s Njemačkom i Belgijom.

 

Na fizičkoj razini, nogometni vratar treba okretnost, koordinaciju i izvođenje radnji na brz i eksplozivan način ali vremenski distanciran. Može proći dosta vremena između dvije intervencije. To se vrlo razlikuje od vanjskih igrača, gdje trening može biti više usmjeren na izdržljivost ili metabolički rad. Možete li opisati kakvi su vaši treninzi?

Naši treninzi se uglavnom svode na brzinu, reakciju, eksplozivnost i situacije s utakmice. Moramo biti spremni na svim utakmicama i na treninzima razvijamo vlastitu kvalitetu

Dnevnik.ba