StoryEditor

Marriott Mostar (hotel Ruža) neće biti završen ni ove godine

Piše Dnevnik.ba  /  09.07.2018., 07:07h

Nema tog medija u Bosni i Hercegovini koji nije najavio otvaranje hotela prestižnog lanca Marriott i u Mostaru početkom ove godine. Luksuzni svjetski lanac hotela trebao je dobiti svoju uzdanicu i u gradu na Neretvi, na mjestu, u ratu srušenog remek djela moderne mediteranske arhitekture, Hotela Ruže.

Investitor Emir Kečo, u srpnju 2016.g. najavio je kako će Hotel izravno donijeti nova 173 radna mjesta, imati nekoliko blokova na 27.000 četvornih metara s raznovrsnim sadržajima: više od 200 soba, 7 luksuznih apartmana, dva bazena, od kojih jedan na krovu objekta, kongresne dvorane, spa-centar...

Hod po trnju
Hotel Ruža privatiziran je 2001.g. kada je kupio Emir Kečo i na njegovu mjestu počeo graditi novi hotel. Gradnja je zbog ozbiljnih primjedbi UNESCO-a prekinuta 2008.g. Nakon što je projekt konačno usuglašen s UNESCO-om nastavak radova čekao se sve do 2015.g., a u međuvremenu špekuliralo kako će poslovati u okviru lanca Hilton. No 2015.g. obznanjeno kako je Kečo uspio ostvariti kreditni aranžman sa Ziraat bankom BiH i Turkish Ziraat Bank za nastavak izgradnje vrijedan 20 milijuna eura, a hotel je po završetku trebao poslovati kao dio hotelske obitelji Marriott.

Proljeće je u Mostaru odavno "vlast" prepustilo ljetu a vanjski izgled gradilišta jamči kako radovi svoj kraj neće doživjeti brzo. Niti ljetos niti jesenas.


Sujeta otjerala vrhunsko osoblje

Krajem siječnja Hotel Marriott raspisao je i proveo natječaj za prijam djelatnika, uz pomoć lanca Marriott proveo obuku i ljeto dočekao s obučenim i spremnim osobljem.

No, prošloga tjedna sve se okrenulo naglavačke. Plaće uposlenicima počele su kasniti, a vodstvo tvrtke Ruža d.o.o. na skupnu pismenu primjedbu uposlenika odgovoilo je - skupnim otkazom. Neslužbeno doznajemo, obrazloženje kašnjenja plaća obitelj Kečo pravda problemima u smjeni vodstva banke, a obrazloženje masovnog otkaza mogućnim negativnim publicitetom pred predstojeće izbore iznimno važne političkim pokroviteljima projekta Marriott.  


Službena potvrda Marriotta?

Službene stranice lanca Marriott potvrđuju kako ovaj lanac ne očekuje otvaranje mostarskog hotela prije naredne godine. Naime, na popisu hotela uvršten je i Marriott Mostar uz opasku "Otvaranje uskoro - u ožujku 2019.g."   

Dnevnik.ba
 

29. travanj 2024 16:58