Article_Top_970x250

Mali sportaši HVK Jadran Neum kalendarom čestitali Božić i 2020.-u Neumu

U čast blagdanima i novim uspjesima

Mali sportaši HVK Jadran Neum kalendarom čestitali Božić i 2020.-u Neumu

pro 18, 2019

Piše: Nikolina Lovrić

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Dnevnik.ba

Najljepša priča 2019.u Neumu, bez imalo sumnje revitalizacija je najtrofejnijeg sportskog kolektiva – HVK Jadran Neum.

Zalaganjem sportskih entuzijasta, kineziologa Antonia Marića, inače trenera u APK-u  Zrinjski Mostar, dugogodišnjeg vaterpolista Jadrana iz Neuma, Ive Bačića, te odnedavno i kineziologinje Marijane Šimunović ovaj je klub počeo poprimati neke nove obrise utkane u stari sjaj legendarnog sportskog kolektiva.

Više od 60 mladih plivača i vaterpolista u dobi od 3 pa sve do 15 godina, raspoređenih u dvije starosne grupe, redovno i sa osmijehom na licu što je trenerima, kako kažu, ipak najbitnije, i tijekom zimskih mjeseci pohađa nimalo lagane treninge.

Treninzi su inače podijeljeni u tri etape; prva je ona ljetna kada djeca treniraju na morskom plivalištu, potom slijede treninzi u zatvorenom bazenu Hotela Zenit, a sa zimskom pauzom i prestankom grijanja vode, treninzi se sele u klimatiziranu dvoranu istoimenog hotela, navode treneri beskrajno zahvalni upravi i djelatnicima „Zenita“ na čelu sa direktorom Ivanom Lakićem koji su hotelske prostore srdačno i bez ikakve koristi ustupili malim sportašima za njihov rast i razvoj.

Iz zahvalnosti svim entuzijastima ove lijepe Jadranove priče, treneri i djeca, kao prava sportska obitelj odlučili su napraviti i simboličnu gestu kojom žele svojim sugrađanima i podupirateljima čestitati Božić i novogodišnje blagdane. Iz tiska je tako upravo izašao i kalendar sa nasmiješenim licima budućih plivača i vaterpolista, djece kojoj se kroz sport nudi jedna sasvim drugačija priča od one na koju su navikli kroz svakodnevicu.

U vrijeme Došašća, upravo takvi scenariji podsjećaju da za sreću zaista ne treba ništa materijalno –  dovoljno je tek nekoliko zdravih dječjih osmijeha i prstohvat truda odraslih.

Već iduće ljeto odgovorni odrasli, malim su morskim ljudima obećali da će zaplivati u vlastitom plivalištu na koje se čekalo godinama. 

Uz čestitke malih Jadrana, može li uopće bolji uvod za novu sportsku i blagoslovljenu 2020.-u!

Dnevnik.ba