Article_Top_970x250

Luka Juričić za Dnevnik.ba: Idemo do kraja, boriti ćemo se za titulu

IGRAČ SARAJEVSKOG ŽELJE

Luka Juričić za Dnevnik.ba: Idemo do kraja, boriti ćemo se za titulu

stu 18, 2020

Piše: Azra Isic

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Željezničar kao klub ima visoka očekivanja. Tako i ove godine idemo do kraja, boriti se za titulu, kazao je Luka Juričić, nogometaš sarajevskog kluba u razgovoru za Dnevnik.ba.

Luka Juričić je od lipnja ove godine novi član sarajevskog Željezničara. Na Grbavicu je došao iz hrvatske lige, HNK Šibenik,  s kojim je osvojio naslov prvaka. Već kao junior proglašen je najboljim strijelcem Omladinske Premijer Lige. Juričić je nasljednik nogometne obitelji, njegov otac Nikola Juričić i stric Davor Juričić, ostavili su tragove s nogometnim karijerama.

Više o trenutnom stanju igrača i kako se slaže na  Grbavici nakon nekoliko odigranih utakmica s momčadi, govori Luka Juričić u razgovoru za Dnevnik.ba.

U Vašoj obitelji imate dva dobra nogometna primjera, vaši otac i stric, bili su sjajni igrači. Pomažu li vam savjetima i podržavaju li u karijeri?

Hvala Bogu imam tu priliku da su mi otac i stric bili nogometaši i od njih svakodnevno mogu učiti i svakodnevno mi daju savjete te podržavaju karijeru. Nakon svake utakmice to su razgovori i većinom nisam nešto dobro uradio, tu ima kritike. Nikako da postignem pohvalu, ali doći će i to.

Već ste igrali nekoliko utakmica sa Željezničarom. Kakvu ste atmosferu zatekli u svlačionici?

Atmosfera u svlačionici je stvarno odlična pored svih problema koji su nas zadesili, ali ne obaziremo se puno na to. Ekipa je odlična, uvijek spremna za šalu i zezanciju.

 

S kim se najviše družite u momčadi i zašto?

S Lukom Miletićem se poznajem od rođenja, obiteljski smo prijatelji. Također, družim se dosta s Blahevićem, Alispahićem, Stilićem i Jamakom te skoro cijelom momčadi.

Kako Vam se dojmila Grbavica?

Sigurno, Grbavica je najljepši stadion u državi bez konkurencije. Igrati na njoj je sjajno. Još nisam doživio kako je to igrati pred gledateljima, što željno očekujem i nadam se da će biti u brzo.

Kakva su Vam očekivanja sa Željezničarom u ovoj ligi 2020./2021.?

Željezničar kao klub ima visoka očekivanja. Tako i ove godine idemo do kraja, boriti se za titulu.

Ove sezone imali ste povredu u trbuhu, kako se sada osjećate? Jesu li “zacijelile” prethodne ozljede?

Još od pripremnog perioda vučem povredu pubične kosti, ispod trbušnog zida. Dugo me muči i nikako nisam u svojim punim kapacitetima. Zadnje dvije utakmice koje sam igrao, bile su na lošem terenu i tu sam osjetio ponovno tu povredu.

Nadam se da će brzo proći. No, još to nije prošlo. A što se tiče prethodnih ozljeda imao sam problema s koljenima, hvala Bogu više nemam i nadam se da će se tako i nastaviti.

Što biste najviše voljeli u budućnosti - ostati u BiH ili igrati u nekoj drugoj ligi?

Sigurno da bih se volio okušati u Europi u nekim jačim ligama.

Koja je Vaša omiljena liga ili koju najviše pratite?

To je španjolska liga, nju najviše pratim. Također englesku, no španjolska mi je broj jedan.

Dnevnik.ba